Tien jaar geleden startte Ad Fiddelers (35) restaurant Witloof in Maastricht. Het staat bekend om zijn Belgische producten zoals de huisgemaakte kroketten en stoofgerechten. In het toenmalige businessplan waren de plannen voor de friterie al uitgebreid omschreven. 'Na tien jaar vinden mijn vrouw Renée Jaspers en ik het tijd voor een creatieve wijziging in de Witloof-formule', laat Fiddelers aan Misset Horeca weten.
Terug naar oorsprong
Naast de friterie in het restaurant zijn sinds begin dit jaar een jenevertoog en bierbar toegevoegd. Fiddelers: 'Het surrealistisch beeld van de friterie midden in het restaurantje, aangevuld met een Jenevertoog & de bierbar vinden wij heel tof. Wij kunnen weer creatief zijn en worden weer gedreven door onze interesses en passie: Terug naar de oorsprong van de formule met Belgisch Bier & -Jenever omkleed met nostalgische verlangens.'
Stoofschotels
Na een verbouwing van de keuken kunnen gasten vanaf 18 februari 2015 terecht voor afhalen van frites en drie soorten huisgemaakte kroketten bij de Friterie. Verder zijn er stoofschotels te koop die worden geserveerd in de eigen meegebrachte pan of in een leenpan van Witloof.
Jeneneveraltaar
Naast de friterie is, heeft de à la carteruimte op de eerste verdieping sinds 1 januari plaats gemaakt voor een borrel & proeflokaal en opslagruimte voor 200 Belgische biersoorten. De achterbar op de begane grond is omgetoverd tot de 'Briek Schotte toog.' Daar staat een 'Jeneveraltaar' met 100 soorten Belgische Jenever. Naast eigen bier heeft Witloof een eigen jenever.