Ronald Helders (ondernemer op gebied van luxe catering), Jurre de boer (freelance kok), Dennis vinken (De Besomming restaurants in Scheveningen), Jonathan Zandbergen, (Polmanhuis, Utrecht) en Julien van Stokkem, (Kok & De Bruin, Tricht) zijn de vijf deelnemers aan de nieuwe horeca-opleiding. Deze vindt plaats bij het Regionaal Opleidings Centrum Mondriaan in Den Haag Zadkine en het Albeda College in Rotterdam.
De Cees Helder Academie is genoemd naar Nederlands eerste driesterrenkok Cees Helder en richt zich op werknemers in de horeca die zelf een onderneming in de tophoreca willen starten. De openingsbijeenkomst op 12 april werd verzorgd door de naamgever. Hij gaat met de deelnemers in gesprek met als centraal onderwerp: ‘Wat betekent gastronomisch ondernemen voor mij?’. Ook zal hij een les gaan geven. Samen met Paul Fagel en twee onderwijskundigen is Helder klankbord voor de inhoud van het onderwijs.
Naast Helder zullen andere kopstukken uit de horeca hun medewerking verlenen aan de Academie. Zoals Stephan Stokkermans (directeur Huis ter Duin) en Roberto Payer (Hilton Hotel, Amsterdam).