Sergio Herman van Oud Sluis beste kok van Nederland

Sergio Herman van Oud Sluis beste kok van Nederland

Sergio Herman van restaurant Oud Sluis in Sluis, is door de makers van de Beneluxgids Gault Millau uitgeroepen tot chef-kok van het jaar. Tijdens de ...

Samen met Cees Helder van Parkheuvel in Rotterdam behaalde Herman de hoogste Nederlandse score in de gids: 19 punten op een schaal van 20. Tijdens zijn speech noemde De Groot nog een aantal bedrijven die hoog scoren in de gids die vanaf 17 februari verkrijgbaar is in de betere boekhandels. Beluga in Maastricht, De Bokkedoorns in Overveen en de Librije in Zwolle kregen 18 punten. Vermeer in Amsterdam, Da Vinci in Maasbracht, Interscaldes in Kruiningen en De Lindenhof in Giethoorn scoorden 17 punten.

Naast lof voor de Nederlandse gastronomie waren er ook kritische kanttekeningen van de hoofdredacteur. Te dure wijnen op de kaart, prijzen van flessen wijn schrikbarend duur en de bediening kan op sommige punten beter, was de kritische noot.

Voor de presentatie van de gids waren de vierhonderd restaurateurs uitgenodigd, die een vermelding kregen. Een groot aantal van hen, uit alle hoeken van het land, waren aanwezig. Na afloop van het officiële gedeelte stormden ze allemaal op de verkoopbalie af om een exemplaar te bemachtigen. Iedereen wilde weten wat de publicatie over hen te melden had. De reacties varieerden van bedankjes richting de hoofdredacteur tot teleurstelling en het blazen van de aftocht.

Het is de eerste keer dat de gids in twee talen, in het Frans en Nederlands, verschijnt in ons land. In totaal 1700 adressen zijn opgenomen in de Beneluxeditie, waarvan vierhonderd in Nederland.

Samen met Cees Helder van Parkheuvel in Rotterdam behaalde Herman de hoogste Nederlandse score in de gids: 19 punten op een schaal van 20. Tijdens zijn speech noemde De Groot nog een aantal bedrijven die hoog scoren in de gids die vanaf 17 februari verkrijgbaar is in de betere boekhandels. Beluga in Maastricht, De Bokkedoorns in Overveen en de Librije in Zwolle kregen 18 punten. Vermeer in Amsterdam, Da Vinci in Maasbracht, Interscaldes in Kruiningen en De Lindenhof in Giethoorn scoorden 17 punten.

Naast lof voor de Nederlandse gastronomie waren er ook kritische kanttekeningen van de hoofdredacteur. Te dure wijnen op de kaart, prijzen van flessen wijn schrikbarend duur en de bediening kan op sommige punten beter, was de kritische noot.

Voor de presentatie van de gids waren de vierhonderd restaurateurs uitgenodigd, die een vermelding kregen. Een groot aantal van hen, uit alle hoeken van het land, waren aanwezig. Na afloop van het officiële gedeelte stormden ze allemaal op de verkoopbalie af om een exemplaar te bemachtigen. Iedereen wilde weten wat de publicatie over hen te melden had. De reacties varieerden van bedankjes richting de hoofdredacteur tot teleurstelling en het blazen van de aftocht.

Het is de eerste keer dat de gids in twee talen, in het Frans en Nederlands, verschijnt in ons land. In totaal 1700 adressen zijn opgenomen in de Beneluxeditie, waarvan vierhonderd in Nederland.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.