Nederlander in top Worldhotels

Nederlander in top Worldhotels

Robert Hornman is de nieuwe vice-president Europe, Middle-East and Africa (EMEA) en de nieuwe vice-president voor wereldwijde sales en distributie voor ...

‘We zijn zeer verheugd dat we met Robert een hotelman in hart en nieren in onze gelederen hebben’, aldus ceo van Worldhotels Michael Ball. ‘Zijn internationale expertise, kennis van de verschillende markten gekoppeld aan operationele ervaring vormen een prachtig fundament om Worldhotels op te stuwen.’

‘Ik zie uit naar mijn nieuwe baan bij Worldhotels. De groep heeft de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. Ik hoop een bijdrage te mogen leveren aan verdere expansie’, aldus Hornman.

Worldhotels heeft wereldwijd zo’n 500 hotels, waarvan er 280 in EMEA vallen, in 70 landen.

Hornman begint 16 september in zijn nieuwe functie in het hoofdkantoor van Worldhotels in Frankfurt. Voor zijn aanstelling bij Worldhotels was hij vice-president sales en marketing Azië en vice-president wereldwijde sales en business development bij Accor. Ook is hij sales-directeur voor alle Duitse Dorint hotels geweest, en vice-president operations voor Sofitel.

Nederlanders doen het de laatste tijd goed in de top van de internationale hotellerie. Eerder al werd Koos Klein, al tien jaar president Azië-Pacific voor Hilton, Hotelier van het Jaar in zijn gebied. Daarnaast werd Rutger Verschuren aangesteld als gm van één van de grootste hotels ter wereld: het 4000 kamers tellende Sheraton op Macao.