Volgens Jos van Straten van Cercat – zij is tevens algemeen secretaris van Veneca – vormen kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid ‘de heilige drie-eenheid van de contractcatering.’ Steeds vaker krijgt deze drie-eenheid gezelschap van eisen op het gebied van duurzaamheid, meldt Cercat. ‘Maar hoe verzeker je je als bedrijf, ziekenhuis, zorg- of onderwijsinstelling van producten en diensten van een cateraar die voldoen aan de hoogste kwaliteit? Door te kiezen voor een cateringorganisatie met het Cercat-certificaat.’
Om toe te voegen dat klanten van gecertificeerde contractcateringbedrijven kunnen rekenen op een hoge en constante kwaliteit van dienstverlening. Gecertificeerde cateringbedrijven worden regelmatig gecontroleerd door geaccrediteerde audit-bedrijven die op hun beurt worden gecontroleerd door de Stichting Certificatie Contractcatering (Cercat) en de Raad voor Accreditatie.
Cercat voegt toe: ‘Omdat Cercat-certificatie niet wettelijk verplicht is, kunnen opdrachtgevers die kiezen voor zekerheid terecht bij een van de bij de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) aangesloten cateraars.’ Voor Veneca-leden is het Cercat-certificaat een eis voor het lidmaatschap en dus verplicht. De brochure is in te zien op Cercat.nl.