Thijs Meliefste vertelt aan Misset Horeca dat hij met Nick Bril van The Jane aan het appen was over de coronamaatregelen in Nederland en de teleurstelling dat de lockdown voor deze branche voortduurt.
Team staat stil
'Nick is een vriend van me, dus ik vroeg hem of hij in Antwerpen nog mensen kon gebruiken. Ik heb namelijk een heel team dat stilstaat door de lockdown. Daarop kwam Nick met het idee dat ik met mijn team wel tijdelijk een pop-up restaurant kon openen in zijn bar.'
Maatregelen België
In België is de horeca niet gesloten, maar moeten restaurants om 23.00 uur de deuren sluiten. Meliefste noemt de situatie in Nederland uitzichtloos. 'Je weet niet waar je aan te bent en ondertussen moet je steeds je eigen spaargeld aanboren.'
Groots gebaar
Hij vervolgt: 'Een topidee van Nick dit natuurlijk en een groots gebaar. Hij steekt gewoon zijn nek uit, zodat ik nog wat omzet kan maken.'
Pop-uprestaurant
Deze pop-up is er slechts 8 dagen: van 27 tot en met 30 januari en van 3 tot en met 6 februari. 'Uniek dus.' Meliefste kan zo'n twintig gasten kwijt in zijn pop-uprestaurant. Hij serveert er zowel lunch als diner. 'Ik heb gekozen voor een mooi menu, waarin we écht onze mooie streek laten zien: Zeeland! De beste ingrediënten komen aan bod samen met het luxe, zoals truffel en kaviaar. Al dit lekkers wordt gecombineerd met een prachtig aperitief en fraai wijn- of alcoholvrij arrangement.' De prijs van het menu all-in bedraagt €295 per persoon.
Honderden e-mails
Meliefste vervolgt: 'Ik heb ongelooflijk veel reacties gehad. Werkelijk honderden e-mails en heel veel reserveringen. We zitten bijna vol. Ik kan ook niet wachten om weer lekker aan de slag te gaan en mezelf weer nuttig te voelen.'