Arnout van der Kolk nieuwe executive chef Pulitzer en Jansz

Arnout van der Kolk nieuwe executive chef Pulitzer en Jansz

Na 5 jaar Restaurant C te hebben geleid voor de groep van Michael van der Eerde trad Van der Kolk, nadat het restaurant eind 2020 definitief de deuren sloot, begin dit jaar in dienst als executive chef van het Pulitzer.

Arnout van der Kolk, met een loopbaan bij Ciel Bleu**, Aan de Poel** en Sergio Herman’s Oud Sluis***, wordt binnen het Pulitzer hotel verantwoordelijk voor alle culinaire zaken. Michiel van Eerde maakte eind vorig jaar al bekend te stoppen met C. Hij is op de locatie aan de Wibautstraat weer gestart met een Baut, een rendabeler concept met all day horeca.

Zijn voorganger bij Pulizer, Jeroen Robberegt gaat aan de slag bij Famous Flavours.

Arnout van der Kolk

‘Via Mark Raaff, director food & beverage van het Pulitzer, hoorde ik dat het hotel op zoek ging naar een nieuwe executive chef voor het hotel en Jansz. Een functie die ik echt ambieerde. Nadat ik contact had gezocht, kwam ik in het recruitmentproces. Daar kwamen we erachter dat we dezelfde visie hadden op de culinaire richting van Jansz en het hotel. Uiteindelijk ben ik in het eerste kwartaal van dit jaar in dienst getreden. Bij Jansz waren ze net bezig met herziening van culinaire richting, dus ik viel direct met mijn neus in de boter.’

Toegankelijke kaart

Van der Kolk gaat de focus van Jansz verleggen van de internationale gast naar de nationale en lokale gast. Daarnaast gaat hij het restaurant toegankelijker voor de buurt maken. ‘Natuurlijk houden we nog een aantal ‘klassiekers’ op de kaart als halve kreeft en een burger, maar we gaan lichter en meer met de seizoenen meekoken. Daarbij gaan we het ‘Nederlandse en Amsterdamse’ product wat meer in de spotlight zetten.'

'Groente, kruiden en lokale producten zullen een belangrijke plaats op de kaart krijgen. Terwijl we een zeer concurrerende prijsstelling hanteren. Voor een voor of tussengerecht van 12 tot 16 euro en een hoofdgerecht rond de 22 euro. Bij mooi weer gaan we onze mooie binnentuin tussen de 25 grachtenpanden van het Pulitzer wat vaker gebruiken met lunch en diner. Dat is echt een oase van rust voor de Amsterdammer.’

Vertrouwde rechterhand

Van der Kolk zit helemaal op zijn plek bij het Pulitzer. Hij heeft ook zijn vertrouwde rechterhand en keukenchef, Dennis Goldner waarmee hij al meer dan 10 jaar samenwerkt van Restaurant C meegenomen naar Jansz. ‘Dit past helemaal bij mij, een hele mooie plek en onderdeel van een hotel en groep die gaat voor kwaliteit. Daar ben ik heel blij mee, overigens hebben we onze keukenstaf nog niet compleet op orde. Dus mochten er nog koks op zoek zijn naar een baan, stuur even een mailtje’, besluit hij lachend.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.