Volgens Deborah Rive staat het sterverlies los van de geleverde kwaliteit. Dit bevestigt Michelin hoofdinspecteur Werner Loens in een interview met Misset Horeca na afloop van de onthulling van de nieuwe en vervallen Michelinsterren voor 2021
Werner Loens zegt dat de zaak makkelijker te verkopen is zonder ster, dan met ster. ‘Als jong persoon een zaak overnemen met een Michelinster kan heel veel stress geven. We wachten af wat daar in Hoorn gaat gebeuren.’
'Onze brigade blijft sterrenbrigade'
Deborah Rive schrijft op social media dat ze het jammer vindt dat de Michelinster niet meer is toegekend. ‘Hier is door Michelin een heel bewuste keuze in gemaakt gezien ons restaurant openbaar in de verkoop staat. De verwijdering staat los van de door ons geleverde kwaliteit, maar is volgens hen, in deze COVID pandemie noodzakelijk om ons restaurant aantrekkelijker te maken in de markt voor de verkoop.
Wij zijn en blijven heel trots op de (bijna) 8 jaar Restaurant Lucas Rive mét ster. Onze brigade zal in onze ogen altijd een sterrenbrigade blijven! We zijn trots op ze. Graag feliciteren we al onze collega’s met het behouden of verkrijgen van een ster, het is jullie gegund.’
Deborah Rive besloot na het overlijden van haar echtgenoot en chef Lucas Rive met het team om de zaak te heropenen en voort te zetten.