Chef-kok en eigenaar Manuel Jansen van Restaurant De Limus wist dat Plus Visser in Malden veel doet met lokale ondernemers. 'Dus ik dacht, ik trek de stoute schoenen aan.'
Focus op desserts
Dat zorgde voor het feit dat sinds afgelopen weekend voor-, hoofd,- en nagerechten van het Nijmeegse restaurant in de Maldense supermarkt te verkrijgen waren. De komende tijd zullen dat met name desserts zijn, vertelt Jansen. 'Voor- en hoofdgerechten waren gewoon niet zo succesvol als de desserts, die lopen lekker. Het afgelopen weekend hebben we er dertig verkocht. Ik hoop dat dat er meer worden, nu we de focus erop gaat.'
Jansen, die zelf veel doet met bier-spijscombinaties, is in zijn nopjes met Plus Visser Malden. 'Buiten het feit dat hij veel met lokale ondernemingen werkt, gunnen ze me dit ook, vind ik erg aardig van ze. Leuk is het daarnaast dat deze supermarkt ook een waanzinnige voorraad bier verkoopt: van Frontaal tot de Moersleutel; de bedrijfsleider is wat dat betreft net zo gek van bier als ikzelf.'
De Limus heeft een tijd lang ook afhaal gedaan, maar daar is het inmiddels mee gestopt: 'Het leverde uiteindelijk niet voldoende op. Als ik aan het eind van de maand de rekening opmaakte, bleek dat het gewoon niks opleverde', zegt Jansen. 'Het is hopen dat we snel weer open mogen. We investeren flink in de lucht- en airco-installaties in de zaak en hebben een ruim terras.'