Jacob Jan Boerma kookt voor €4750 met Kerst bij mensen thuis: 'Nu al uitverkocht'

Jacob Jan Boerma kookt voor €4750 met Kerst bij mensen thuis: 'Nu al uitverkocht'
Jacob Jan Boerma - foto: Hans van de Vlekkert

Jacob Jan Boerma kookt met de kerstdagen bij mensen thuis. 'Drie avonden hebben we aangeboden', zo vertelt de topchef over De Leest at Home. Er hangt echter wel een prijskaartje van 4750 euro aan om de voormalige driesterrenchef bij je thuis in de keuken te hebben staan. 'Maar het was op de eerste dag al uitverkocht.'

Met de kerstdagen in zicht en de onzekerheid of de horeca nu wel of niet de deuren mogen openen, besloot Jacob Jan Boerma restaurant De Leest nog eenmaal te openen met verschillende borrelboxen en een viergangen-dinerbox om zelf thuis af te maken. 'In deze slechte periode en de moeilijke tijd voor de hele horeca is het enorm gaaf om te zien dat vele collega’s zo creatief bezig zijn, denk bijvoorbeeld aan de Snert-bar van Joris Bijdendijk en de Spicy bar van Soenil Bahadoer. Hierdoor wilde ik niet achter blijven. Het is een enorm zwaar jaar en op vele verzoeken van vaste gasten heb ik daarom besloten om restaurant de Leest nog éénmaal te openen.'

Gezamenlijk met Vel’Or Graceful Events is hij aan de slag gegaan met een restaurantconcept voor de feestdagen, restaurant De Leest @Home, culinaire boxen met favorieten van restaurant de Leest. 'Op de eerste dag van de lancering, hadden we meteen al 1000 pakketten verkocht', vertelt Boerma. Mensen kunnen de box zelf afhalen bij De Leest om nog inside tips te krijgen.

Culibox

Alle ingrediënten om De Leest thuis te beleven, bevinden zich in de box. Het enige wat de mensen zelf nog hoeven te doen, is de gerechten te presenteren. 'En zelfs daar helpen we ze, op afstand uiteraard, graag een handje bij.'

​Fine dining in je eigen woonkamer, dat is het idee. Boerma legt de mensen thuis in diverse instructievideo’s uit hoe ze de gerechten moeten bereiden. Met het scannen van een QR-code bij elk gerecht, krijgen ze toegang tot een video met exclusieve tips, weetjes en advies over de presentatie van het gerecht.

Koken bij de gasten thuis

Met de kerstdagen zelf staat de chef dus ook voor €4750 bij zijn gasten thuis een driegangendiner te koken voor vier personen met begeleidende wijnen. Boerma kookt op 24, 25 en 26 december. 'Ik had het niet verwacht, maar het is nu al uitverkocht. Het is spontaan bedacht, eigenlijk tijdens het ontwikkelen van de website omdat we een blokje tekort kwamen om het mooi onder elkaar te laten lopen', vertelt hij lachend. 'Het is gaaf dat dit zo'n succes is en dat we dit kunnen doen. Zo kunnen we toch nog een klein gouden randje aan 2020 geven.' Omdat het zo'n succes bleek, gaat Boerma nog drie extra dagen aanbieden, namelijk op 28,29,30 december 2020.

Over De Leest

Restaurant De Leest in Vaassen sloot eind 2019 deuren. Boerma zei daar toen over: ‘Restaurant De Leest is 17,5 jaar lang ons kind geweest, het waren mega intensieve jaren die uiteindelijk eind 2013 leidden tot een derde Michelinster. Het was knallen tot op het bot, maar het was het meer dan waard. Ooit begon deze droom bij mijn ouders op de achterbank van de auto: ik wil sterren koken. Die droom is meer dan uitgekomen, in 2020 zit ik 30 jaar in het vak, maar nu is het tijd voor een mooie verandering.’ Boerma opende het concept Nu Rules en start binnenkort met zijn nieuwe project in Antwerpen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.