Eigen zaak voor Joey Stinissen en Jody de Widt

Eigen zaak voor Joey Stinissen en Jody de Widt
Jody de Widt en Joey Stinissen

Joey Stinissen (28) en Jody de Widt (26) - beiden afkomst uit toprestaurants - starten een eigen zaak in Apeldoorn. Ze betrekken een pand waarin voorheen een restaurant zat met een Bib Gourmand onderscheiding van Michelin. Wat gaan ze doen?

Joey Stinissen (28) en Jody de Widt (26) willen hun zaak, Zenith genaamd, begin oktober openen. Het pand krijgt nu een opfrisbeurt en de keuken wordt iets aangepast. ‘Geen grote verbouwing hoor,’ laat Joey Stinissen weten aan Misset Horeca.

Joey Stinissen (28)

Geboren in Almelo

  • Keukenchef Graphite* - Amsterdam
  • Keukenchef Edel by Dennis – Amsterdam
  • Keukenchef De Swarte Ruijter* - Holten
  • Chef de partie Pure C** - Cadzand
  • Zwethheul**, Schipluiden en Joelia* - Rotterdam
  • Leerling bij Librije’s Zusje en De Wiemsel

Jody de Widt (26)

Geboren in Hengelo

  • Assistent maître De Nederlanden* - Vreeland
  • Restaurantmanager bij Edel by Dennis - Amsterdam
  • Sommelier restaurant Sizzles - Apeldoorn
  • Chef de rang De Leest*** - Vaassen
  • Restaurant De Swarte Ruijter* - Holten
  • Leerling bij De Bloemenbeek* en De Wiemsel*

Het jonge stel begint restaurant Zenith in het pand waar voorheen Bib Gourmand restaurant Sizzles was gevestigd. Aan de Koninginnelaan 37. Sizzles zelf is onlangs verhuisd.

Coronasluiting

Joey Stinissen en Jody de Widt dromen al lang van een eigen horecabedrijf. Helaas dachten ze in maart toen de coronacrisis uitbrak dat hun droom voorlopig geen werkelijkheid zou worden. ‘Toen de coronasluiting voorbij was, zijn de gesprekken met de pandeigenaar hervat en we zijn er samen uitgekomen.’

Restaurant Zenith

Restaurant Zenith gaat zes dagen per week open voor diner. Zondag gaat het koppel lunch en diner draaien. Maandag is de sluitdag. ‘Ik denk dat we ongeveer op 40 couverts uitkomen. Voor diner rekenen we zeker in het weekend op 1,5 shift. Een deel van de gasten zal lang willen tafelen maar tafels die vroeg komen en een of twee gerechten a la carte kiezen, kunnen we later nogmaals invullen. Dat zal de praktijk gaan uitwijzen.’

Culinaire ambities?

Over zijn culinaire ambities wil de chef geen uitspraken doen. ‘We hebben veel ervaring opgedaan in het hoge segment, maar we moeten nog beginnen met onze eigen zaak. Ik wil er geen stempel op drukken. We zijn nog jong en gaan “gewoon” beginnen. Allereerst hoop ik dat gasten terugkomen voor hetgeen wij ze gaan bieden. Of dat nu een zes gangen menu is of één a la carte gerecht: die keuze laten wij aan de gast. Hopelijk kunnen we ze onze identiteit laten zien en komen ze daar voor terug. En dan doel ik zowel op gastvrijheid als op de gerechten.’

Laten we eerst gewoon beginnen, zonder dat ik iets roep over ambities”

Het stel kreeg de sleutel van het pand in augustus maar moest toen nog uitwerken bij Graphite en De Nederlanden. ‘Ik was keukenchef onder Peter Gast. Weliswaar heb ik er niet lang gewerkt, maar ik wilde wel volledige focus kunnen houden. De eerste gesprekken met de interieurontwerpen hebben toen wel plaatsgevonden. We hebben een budget afgegeven en onze wensen kenbaar gemaakt. In basis hebben we de inventaris overgenomen van Sizzles, maar er komen wel andere stoelen in en ook de kleurstelling gaan we wijzigen.’

Geen jonge dieren op de kaart

De kaart van Zenith bevat a la carte gerechten en menu’s van drie tot zes gangen. ‘Koken doe ik het liefst met producten uit Nederland. Maar ook daar wil ik me niet aan vastleggen. Komt iets geweldigs elders uit Europa dan kan dat ook. Veel verder zal ik niet gaan. Ook komen er uit principe geen jonge dieren op het menu. Zuiglam, kalf ik vind het persoonlijk discutabel.’

De wijnkaart wordt volgens het koppel ook ‘zeer betaalbaar’. Met een paar toppers voor de echte liefhebbers. ‘We hebben een toegankelijke zaak voor ogen. Waar je goede kwaliteit krijgt voor een eerlijke prijs.’


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.