Wouter Denessen is afkomstig uit Arnhem. Hij werkte vijf jaar bij de Librije in Zwolle, vertrok naar Zeeland voor ruim 3,5 jaar Spetters in het team van Laurent Smallegange. Eind 2016 verruilde hij het Zeeuwse voor Amsterdam en werkte hij korte tijd bij Rijssel en Scheepskameel. Begin 2017 werd hij restaurant manager bij Vuurtoreneiland. En nu maakt hij dus de overstap naar Bord’Eau; het sterrestaurant waar Bas van Kranen de keuken aanstuurt.
Restyling Bord’Eau
Op dit moment ondergaat Restaurant Bord’Eau een restyling, als onderdeel van het grotere redesign project van De L’Europe Amsterdam. Denessen zal vanaf 13 januari samen met Van Kranen het nieuwe team trainen en het nieuwe menu doorproeven. Restaurant Bord’Eau opent op dinsdag 21 januari haar deuren voor diner, gehuld in een nieuwe look & feel.
Duo Van Kranen en Denessen
Executive chef Bas van Kranen en Wouter Denessen zullen de krachten bundelen om het gepassioneerde team van jonge getalenteerde koks en bedieningsbrigade aan te sturen en daarmee Restaurant Bord’Eau klaar te stomen voor 2020.
Van Kranen en Denessen vormen een bijzonder duo met vele raakvlakken, zo meldt het persbericht van het restaurant. ‘Beide zijn opgeleid en werkzaam binnen de wereld van de sterren, hebben een sterke affiniteit met de natuur en de seizoensproducten. Dat laatste heeft Denessen vooral weten te ontwikkelen en te ontdekken in zijn voorgaande functie als restaurant manager bij Vuurtoreneiland.’
‘De L’Europe Amsterdam en Bord’Eau bieden mij de kans om de stap te zetten naar klassieke fine-dining waar de natuur leidend is voor de keuken. Samen met Bas en het volledige team van Bord’Eau kijk ik ernaar uit het team verder te laten floreren op het hoogst haalbare niveau.’
‘Vernieuwen, vooruitstreven en als teambuilder iedereen daarin te begeleiden om het beste uit een ieder te halen, staat voor mij voorop,’ aldus Denessen over zijn nieuwe aanstelling.