Buitenplaats Sonsbeek (Stadsvilla - & Ketelhuis Sonsbeek)
Flore is vijfde beste groenterestaurant ter wereld; 15 zaken in top 100 van We're Smart
Restaurant Flore in Amsterdam is uitgeroepen tot het vijfde beste groenterestaurant ter wereld.
Restaurant Flore in Amsterdam is uitgeroepen tot het vijfde beste groenterestaurant ter wereld.
In Utrecht zijn drie jonge chefs uitgeroepen tot de kersverse New Chefs On The Block. Josephien Blom (Héron, Utrecht), Dani Hoefnagels (Demain, Cadzand) en Demian Parasmo (Konijnenvoer, Arnhem) zijn daarvoor geportretteerd door Foodreporter en Gault&Millau.
Tijdens de coronaperiode verdiepte Bas van Kranen zich in facetten van zijn vak, zoals de zuivelindustrie. Dat zorgde ervoor dat hij restaurant Bord'eau omvormde tot Flore. Een concept dat hij betitelt als 'conscious fine dining'. Het leverde hem in één klap twee sterren op. 'Het woord 'duurzaamheid' wordt te vaak misbruikt ten behoeve van zakelijk succes.'
Een sterrenregen werd voorspeld en een sterrenregen is het geworden. Met enkele hoofdrolspelers, waaronder in ieder geval alle kersverse tweesterrenchefs, blikken we nog één keer terug op Michelin 2022.
Naast restaurants Triptyque in Wateringen, Chez Brochard in Harderwijk en Zoldering in Amsterdam heeft Michelin nog drie nieuwe namen onthuld die zijn opgenomen in de selectie voor 2022. Deze wordt in z'n geheel op 28 maart volgend jaar bekendgemaakt in Amsterdam.
Biologische wijnen in de horeca zijn erg in opkomst en worden niet meer weggestopt op de wijnkaart. In een groeiend aantal restaurants is het aanbod biologische-, biodynamische- en natuurwijnen groter dan het aanbod conventionele wijnen.