Coperto verheugd met Bib Gourmand: 'Zo ons best voor gedaan'

Coperto verheugd met Bib Gourmand: 'Zo ons best voor gedaan'
Chef-kok Remco Jansen van Coperto Restobar.

Met een Bib Gourmand krijgt Coperto Restobar in Zwolle loon naar werken. Chef-kok Remco Jansen: 'We hebben twee jaar geleden dit restaurant geopend met een ambitie om op dit niveau te acteren. Dus als dat beloond wordt, is dat natuurlijk fantastisch.'

Als Misset Horeca belt om Remco Jansen een reactie te vragen op het verkrijgen van een Bib Gourmand, krijgen we te horen: ‘Kun je zo terugbellen, we zijn net aan het proosten.’

Als we even later teruggebeld worden, hoeven we dus niet meer te vragen of Jansen en zijn team van het Zwolse restaurant Coperto blij zijn met de Bib. ‘Nee, we hebben hier zo ons best voor gedaan, dan is dit echt wel een bekroning voor ons.'

Bib als doelstelling

Of hij het verwacht had? 'Nou, ik schatte de kans op fifty-fifty', is Remco Jansen eerlijk. 'We hebben hier wel een bepaald concept neergezet met een ambitie om op dit niveau te acteren. Maar als het dan ook daadwerkelijk uitkomt, is dat natuurlijk fantastisch.'

De inspecteur heeft de koelingen goed bekeken, vond hij belangrijk”

Jansen heeft dit jaar ook uitgebreid met de Michelin-inspecteur gesproken. 'Hij is langs geweest, heeft ook ons verhaal aangehoord en een kijkje in de keuken genomen. De koelingen goed bekeken bijvoorbeeld, dat vond hij belangrijk. Hij was erg enthousiast over zijn bezoek.'

Trots uitdragen

'Het hele team van Coperto heeft er zó hard aan gewerkt om dit te bewerkstelligen', vervolgt Jansen trots. 'Dus wij gaan dit wel vieren.' En ook uitdragen naar buiten toe. 'De Bib heeft de laatste jaren veel aan populariteit en publiciteit gewonnen, dus gasten zijn er wat bekender mee. Maar wij gaan het zeker ook met trots uitdragen.



Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.