Bobby Rust nieuwe chef-kok bij Envy in Amsterdam

Bobby Rust nieuwe chef-kok bij Envy in Amsterdam

Bobby Rust is de nieuwe chef-kok van restaurant Envy in Amsterdam. Zijn uitgesproken, what you see is what you get-menu is vanaf eind november verkrijgbaar.

'Met zijn getatoeëerde armen, strak gekamde haren en no bullshit attitude vindt motorrijdende chef Bobby Rust een passend nieuw thuis bij Envy', schrijft het restaurant over zijn komst. Envy is geïnspireerd op de eetcultuur en delicatessenzaken van Zuid-Europa waar gasten hun eten zowel zien, ruiken als proeven. Envy stelt te breken met de vastgeroeste regels van de gastronomie. Het restaurant vond daarom een perfecte match in chef Rust. Rust over zijn nieuwe uitdaging: ‘Envy is natuurlijk een bekende naam in de Amsterdamse gastronomie. De no-nonsense stijl, kwalitatieve maar simpele gerechten en relaxte sfeer passen goed bij wie ik ben. Er was bij mij dus geen seconde twijfel toen ik dit voorstel kreeg en ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk.'

Over Bobby Rust

In de afgelopen jaren bouwde Rust een indrukwekkend cv op. Hij leerde ’t vak in de keukens van Jonnie Boer (De Librije***), Sergio Herman (Oud Sluis***) en als souschef bij Viki Geunes (’t Zilte**). Ron Gastrobar ontving zijn eerste Michelinster, toen Rust daar als chef-kok aan het roer stond. Daarna werkte hij nog bij Bridges* in hotel The Grand, Tante Kee en Noble Kitchen. Afgelopen zomer trok Bobby zijn eigen plan. Hij startte zijn eigen pop-upconcept en kookte gedurende 10 avonden in Vespucci en Café Czaar. 'In mijn pop-ups kon ik doen en laten wat ik zelf wilde – mijn stijl en mijn regels. Maar uiteindelijk wilde ik gewoon weer ergens vast in de keuken staan. En ik vond een perfecte match in Envy', legt de chef-kok uit.

Menu

'Het nieuwe menu volgt de regels van Rust', meldt Envy. 'Uitgesproken smaken, pure ingrediënten en simpele, herkenbare gerechten verheven tot iets bijzonders.' Rust laat zich dan ook graag inspireren door de gerechten die hij vroeger thuis at. Zo zette hij kip tandoori en bloemkool met kaasaus op ’t menu – maar dan wel op zíjn manier.  Hij maakte ooit op Marrakesh-geïnspireerde rode mul met een jus van harira, gevulde rode peper en een kick van chorizo. 'You love it or you hate it. Het is extreem en anders dan anders – net als ikzelf',  zegt hij lachend. De presentatie en het shared dining-principe van Envy blijven zoals de gasten dat gewend zijn. Over zijn ambities is Rust bescheiden: 'De erkenning van een ster is prachtig. Maar de grootste erkenning ligt voor mij bij de gast. Succes is voor mij dan ook een volle zaak en gelukkige gasten, daar ga ik voor.'

Nieuw hoofdstuk voor Floris van Straalen

Envy stond eerder onder leiding van chef Floris van Straalen. Van Straalen leerde het vak bij verschillende sterrenrestaurants, waaronder Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman, en Pure C* van Syrco Bakker. Op social media schrijft hij: 'Na 6,5 jaar is het tijd om een nieuw hoofdstuk te starten. Ik wil iedereen bedanken voor de kansen die ik heb gehad en de fantastische tijd.  Wishing everyone lots of luck for the future. More info coming soon.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.