Na de grondige schoonmaak van het pand is nu weer gestart met de renovatie, zo laat van Dobben weten op Facebook. Hij schrijft: ‘De afgelopen periode stond in het teken van het schoonmaken van de zaak door een professioneel bedrijf. Vanaf deze week zal er gestart worden met de renovatie. Er wordt gemikt op een heropening rond eind december begin januari.’
Van Dobben heeft ondertussen nieuwe bedrijfskleding besteld, een nieuwe kaart uitgedacht, inclusief wijn en er komt een nieuw interieur voor Amarone
‘De sommelier is op wijnreis geweest en een van onze jongens in de keuken heeft stage gelopen bij driesterrenrestaurant Azurmendi in Bilbao.’
Amarone in Lekker 500
In de Lekker 500 gids behoudt Amarone net als vorig jaar positie 60 in de Top 100 ranglijst van beste restaurants. In de recensie wordt niet gesproken over de brand en de sluiting van het restaurant.
Jan van Dobben
Gert Blom is de voormalig eigenaar van sterrestaurant Amarone. Jan van Dobben werd met ingang van 1 juli 2018 volledig eigenaar. De chef was eerder al mede-eigenaar van het restaurant. Blom gaf destijds aan dat het tijd was om Amarone Rotterdam los te laten. ‘Ik kreeg steeds vaker aanvragen voor bijzondere culinaire evenementen en om te adviseren bij horecaprojecten. Supermooi om te doen, maar niet goed te combineren met Amarone.’
Amarone
Amarone Rotterdam opende in 2006 en is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster. Op de wijnkaart een grote collectie Amarone wijnen. Jan van Dobben is de eigenaar waar hij de zaak voorheen runde samen met Gert Blom.
Met als basis de klassieke Franse keuken kookt chef Jan van Dobben internationaal met subtiele Japanse invloeden, verkregen door zijn jaarlijkse reizen naar Japan waar hij op zoek gaat naar nieuwe producten en technieken.