‘Vol met verse inspiratie en nieuwe ervaringen ben ik bezig met Velvet. Verder doe ik er een tikje bij met een nieuwe zaak, The Green Rose. Hier gaan we vooral koken wat de natuur te bieden heeft, het ambachtelijke zal veel terugkomen,’ aldus Jin Hu.
Fermenteren
Jin Hu is zijn carrière begonnen als sommelier in verschillende restaurants en is een auto-didact op het gebied van koken. Hij maakt een bewuste stap naar ambachtelijk koken: ‘We zullen groentes fermenteren en er worden bio-dynamische en natuurwijnen geschonken. Ik heb er ontzettend veel zin in om Arnhem en omstreken te laten zien dat ambachtelijk genieten voor iedereen is.’
Na Velvet in Arhem opende Jin Hu in Amsterdam zijn tweede zaak: Gin Neo. In de zaak staan mensen met indrukwekkende bedrijven als Noma, De Librije en The Fat Duck op hun cv. Anders dan de naam doet vermoeden, is Gin geen cocktail bar. De naam refereert aan de voornaam van eigenaar ‘Jin’, die je net zo uitspreekt als de drank ‘gin’.