De vlam sloeg tijdens het koken in de afzuiginstallatie. Het restaurant, dat een Michelinster heeft, was gesloten op het moment dat de brand uitbrak. De ongeveer vijftien medewerkers konden ongedeerd naar buiten. Vier van hen werden uit voorzorg nagekeken door ambulancepersoneel. Ron Blaauw zei nadien erg geschrokken te zijn. 'De brandweer heeft fantastisch werk geleverd en de bezorgde buren kwamen langs om te kijken of wij allemaal veilig waren.’ De opgelopen schade is inmiddels in kaart gebracht en hersteld, zo laat de zegsvrouw van Ron Blaauw weten. ‘Behoorlijke schade’
De topkok was zelf niet aanwezig toen de brand ontstond. ‘Ik was in de sportschool en had ineens allemaal gemiste oproepen.’ De brandweer kreeg even na 11.00 uur een melding en het vuur was rond 11.30 uur geblust. Volgens de brandweer was sprake van een ‘behoorlijke schade’.
Over Ron Blaauw
De topkok begon het concept gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauw dichtdeed. ‘Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken’, vertelde hij in een eerder interview met Misset Horeca. ‘Wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’
‘Mijn mooiste ster’
De Gastrobar sloeg aan. Al snel beloonde Michelin het concept met één ster. ‘Eigenlijk mijn mooiste ster, omdat ik gewoon weer lekker was gaan koken.’ Het concept is inmiddels uitgebreid met meerdere restaurants, waaronder Ron Gastrobar Oriental en Ron Gastrobar Indonesia. Ron Blaauw heeft recent twee van zijn bedrijven gesloten en verkocht; The Fat Dog en het Bib Gourmand-restaurant Gastrobar Paris.