Dit laat hij weten aan Misset Horeca. De verhuizing betekent een forse uitbreiding in capaciteit. De chef gaat van 35 naar 60 couverts. Daarnaast biedt de nieuwe locatie een ruimte voor private dining, een bar en een chefs table.
‘Belangrijkste is dat onze huidige zaak aan de Verwersstraat gewoon te klein werd. We kunnen onze gasten niet voldoende comfort bieden. Onze bezetting zit op 85 procent, gemeten over zes dagen in de week. Soms is het gewoon echt te klein. Wij wilden de lat wel hoger leggen, maar daar sluit de ambiance van het huidige Sense niet op aan. Er is geen ruimte.’
‘En in de keuken willen we ook graag wat meer ruimte... Met kerst huur ik koelkasten bij die dan vervolgens buiten op de binnenplaats moeten staan. Het kan allemaal net, maar nu de kans er komt, pakken we hem.’
Nieuwe Sense in december
Middeldorp wil al jaren naar een groter pand. ‘Het laatste jaar heb ik die wens ook naar buiten toe geventileerd en via via kwam dit voorbij. Het hotel gaan we met ingang van 1 september runnen. Begin december gaat het nieuwe Sense open. De huidige brasserie van het hotel sluit haar deuren.’
Volgens Middeldorp heeft zijn team veel capaciteiten die hij nu niet allemaal kan benutten. Straks met die grotere keuken kunnen we veel meer laten zien. Of er ook ambitie is voor een tweede Michelinster, wil Middeldorp niet uitspreken. ‘Dat bepaalt Michelin. Dat ga ik niet roepen. Misschien komt er ooit wel een tweede ster, misschien niet. Een Michelinster is een heel goed marketinginstrument, maar het hoofddoel voor mij is dat gasten tevreden naar huis gaan. En straks kunnen ze blijven slapen…’
Het hotel dat Middeldorp gaat runnen telt zeven kamers, waarvan vier suites. ‘Hiermee kunnen we natuurlijk heel mooie combi-arrangementen maken.’
Sense opende in oktober 2008 en heeft sinds november 2011 een Michelinster.