‘Ik wist dat we in de gids kwamen, maar ik dacht met een of twee bestekjes. Op die ster had ik niet durven hopen. Sense bestaat nog maar drie jaar. In oktober 2008 zijn we geopend, dan verwacht je zoiets niet. Ik leef in een roes deze uren. Straks komt Omroep Brabant en daarna gaan we maar een feestje bouwen, denk ik.’
Trillen
Sense – met 28 tot 35 couverts – is op maandag gesloten. ‘Ik was toevallig vroeg op vanwege wat afspraken en zag de naam Sense voorbijkomen op twitter. Maar toen had ik nog niet door dat wij dat waren. Meer restaurant heten natuurlijk zo. Al begon ik toen al wel een beetje te trillen… Het kwam echt.
Edwin Loos
De keukenbasis van Sense is Frans, met moderne invloeden, zo omschrijft patron-cuisinier Middeldorp het. Voordat hij Sense begon was hij drie jaar chef bij De Sleutel in Drunen, daarvoor was hij sous-chef bij Sprakeloos in Tilburg van Edwin Loos, de huidige chef van Savarin in Rijswijk. ‘Daar heb ik wel mijn grootste ontwikkeling gemaakt.’