Dominique Crenn staat aan het hoofd van de keuken van Atelier Crenn en Petit Crenn in San Francisco. Het Atelier opende in 2011 en afgelopen jaar zag Petit Crenn het licht, een laagdrempeligere tegenhanger van Atelier Crenn.
Voorgangers als inspiratie
Volgens de organisatie is voor Crenn gekozen vanwege alles wat ze bereikt heeft. ‘Daarnaast prijzen we haar passie voor lokale producten, duurzaamheid en haar toewijding aan het vak.’ De in Frankrijk geboren cheffin zegt ‘uitermate vereerd’ te zijn met de uitverkiezing. Ze komt daarmee in een rijtje gerenommeerde vrouwelijke chefs als Hélène Darroze, Helena Rizzo, Nadia Santini en Elena Arzak. ‘Veel van de voorgaande winnaars in deze categorie hebben mij geïnspireerd. Het is dan ook fantastisch in hun voetsporen te mogen treden en zo weer een inspiratie te zijn voor toekomstige generaties.'
Uitreiking 13 juni
Dominique Crenn zal op 13 juni in New York gehuldigd worden tijdens het gala van de The World's 50 Best Restaurants. Op die avond zal de inmiddels befaamde lijst bekendgemaakt worden en daarnaast een serie andere prijzen worden uitgereikt, waaronder de Hospitality Award, de Lifetime Achievement Award en de World Best Pastry Chef Award.