Wynand Vogel en vakwedstrijd Assen uit elkaar

Wynand Vogel en vakwedstrijd Assen uit elkaar
Wynand Vogel, archiefbeeld 2009.

Wynand Vogel verbindt niet langer zijn naam aan de culinaire vakwedstrijd 'Wynand Vogel Bokaal' die jaarlijks op de eerste dag van op de beurs Horeca EvenTT in Assen werd gehouden.

Wynand Vogel laat desgevraagd weten dat hij zelf de keuze heeft gemaakt om zich terug te trekken. ‘Inclusief de bokaal. En deze gaat iemand ook weer winnen in de toekomst. Daar ben ik mee bezig, maar details kan ik nog niet prijsgeven.’

Over het conflict met Assen zegt hij:  ‘Het is een lang verhaal. Ik had wensen voor de wedstrijden wat betreft opzet, jury en opdrachten, stuurde die naar de organisatie, kreeg geen gehoor en vervolgens moest ik mijn wensen bij stellen.  En daar kwam een zeer persoonlijke blog van Harry Bult overheen. Hij speelde het enorm op de man. Dat was voor mij de druppel. Toen heb ik me teruggetrokken en daar stopte het contact. Ik kan dus niet zeggen dat er ruzie is, want we hebben daarna niet meer met elkaar gesproken.'

Roelof van der Laan is namens de wedstrijdorganisatie voorzichtiger in zijn woordkeus. ‘Het klopt dat Wynand Vogel afscheid heeft genomen van ons. Er waren te veel meningsverschillen. De term vriendjespolitiek viel veelvuldig; daar willen we ons echt verre van houden. En daar laat ik het bij. Maar wij gaan gewoon verder met de wedstrijd, alleen dan onder een andere naam: Grand Prix EvenTT Culinair.’ De wedstrijd is op 15 februari in Assen.

De Line-up dit jaar:

Emiel KwekkeboomRestaurant La Rive*Amsterdam
Jeroen BrouwerRestaurant De LoohoeveSchoonloo
Gert van der HeidenRestaurant Het Roode Koper*Leuvenum
Jelle SchepersRestaurant StonesEmmen
Bert-Jan JippingRestaurant De Vlindertuin*Zuidlaren
Marco van WijngaardRestaurant De Hoefslag*Bosch en Duin
Ronald EvertsBistro La FincaOdoorn
Martin RuisaardRestaurant De FuikAalst
Roy EijkelkampRestaurant De Bokkedoorns**Overveen

De chefs koken dit jaar elektrisch en niet meer op gas. Ook is de koude klasse vervallen.
De jury bestaat uit:

Guido PanjerChef Nationaal Team
Paul van StaverenDoortje Kookt
Ewout EleveldRestaurant De Leest***
Steven-Klein NijenhuisRestaurant In de Molen*
Felix WilbrinkCulinair Journalist bij De Telegraaf

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.