Restaurant ’t Zusje is een concept waarbij gasten voor een vast bedrag (27,80) onbeperkt kleine (tapas)gerechten kunnen eten. Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. Na een brand in 2004 ging het roer om en werd de tapasformule ingevoerd: eten voor een vast bedrag. Dit ging zo goed dat De Baron al snel een ‘Zusje’ kreeg en daar zijn er nu negen van en eind dit jaar 14. De formule is inmiddels franchise.
De placemats van de gasten vormen bij Zusje de menukaart en per tafel is er sprake van één bestelstrookje. Dit strookje kan men rond laten gaan, waardoor interactie ontstaat tussen de gasten over het eten en wat te bestellen.
Nieuwste Zusjes
Het Zusje Zaltbommel opent op 2 oktober, in Helmond gaan de deuren 23 oktober open, in Bergen op Zoom op 6 november en in Eindhoven op 27 november.
Het Zusje was eerder deze week in het nieuws vanwege een nieuwe app die telefoongebruik aan tafel ontmoedigt. Hoe langer de gast van de telefoon afblijft hoe meer punten er gespaard worden. Deze punten zijn goed voor bijvoorbeeld een gratis etentje.