'Wij stijgen 23 plaatsen. Ik vind dat een mooie prestatie na drie jaar open te zijn. Al vind het ik ook lastig om te beoordelen. Het is een beetje nieuw voor me. Wel weet ik dat een ranglijst maken van 1 tot 100 heel lastig is. Je moet diverse concepten met elkaar vergelijken. Zelf heb ik meer vertrouwen in Michelin. Met Lekker is het zo dat het artikel dat ze schrijven belangrijker is dan de notering. Als het een mooi stukje is ben ik echt heel blij,' zegt van Oostenbrugge tegen Misset Horeca.
Ron Blaauw
Hans van Wolde, Jef Schuur en ook foodwriter Elizabeth Auerbach vinden de 72ste plek voor Bord'eau veel te laag. Auerbach op twitter: 'Bord'eau at 72, really? The 2015 edition of Dutch restaurant guide 'Lekker' will be seriously laughable .... again! En recensent @TanteTip tweet met gelijke strekking: 'Serieus @Bordeau_NL op 72??? Ik neem de #lekker nu helemaal niet meer serieus.'
Hans van Wolde is net als Auerbach duidelijk is zijn oordeel. 'Als ik de ranglijst bekijk ben ik zeer verbaasd. Hoe kan een Bord'eau (plek 72) of een Chapeau (25) slechter zijn dan Ron Gastrobar (23)? Begrijp me niet verkeerd, Ron Blaauw is een goede vriend van me, maar dit klopt toch niet? Misschien kiezen ze dan echt voor alleen 'lekker' en telt de rest niet mee? Hoe bepalen ze het?'
Van Oostenbrugge hierover: Ron Gastrobar is een heerlijke zaak. Die zou ik ook aanbevelen. Het is alleen een heel ander ding dan Bord'eau. Een ander concept, heel lastig om met elkaar te vergelijken, je kunt niet zeggen dat de een beter is dan de ander. We doen iets heel anders en ik ben niet beter dan Ron Blaauw. Dat kun je niet zeggen. Ik ben blij met deze notering. Vorig jaar gingen we van 97 naar 95. Daar was ik echt minder blij mee. Dat heb ik nu niet. Echt niet.'