Rob Michielsen.
Financieel gezond

Rob Michielsen kiest voor rookvrij terras: 'Ik wil een rookvrije werkplek voor mijn medewerkers'

Op het terras van brasserie Anvers in Tilburg mag sinds oktober niet meer worden gerookt. Eigenaar Rob Michielsen doet dat vooral om zijn werknemers een 100 procent rookvrije werkplek te garanderen.

Personeel behouden

Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent

Tijdens het PersoneelSymposium op de de Horecava komen horecaondernemers samen om te leren hoe ze hun teams optimaal kunnen laten presteren en hoe je horecatalent behoudt.

Personeel behouden

Commando Ray Klaassens over horecaleiderschap: 'Team kopieert gedrag leider'

Tijdens het PersoneelSymposium op Horecava deelt Ray Klaassens, voormalig officier van de Special Forces en bekend van het tv-programma Kamp van Koningsbrugge, inzichten over persoonlijk leiderschap en samenwerking.

Personeel behouden

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar zijn een grote uitdaging voor de oudere generaties horecawerkgevers en leidinggevenden. Deze jongeren hebben namelijk veel hogere verwachtingen dan de oudere generaties, en zij zijn sneller gedesillusioneerd. Hoe stuur je ze aan en motiveer je ze om hun werk in de horeca goed te doen?

Personeel behouden

Hoe ondernemer Alex Verburg talent behoudt voor de lange termijn

Alex Verburg (57) is eigenaar van de succesvolle horecazaken Gusto, Oliva, Post en Het Gemaal.

Personeel

Recordaantal mensen werkt in de horeca: grote instroom én hoge uitstroom

Uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector blijkt dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft bereikt.

  1. Platform Soigné automatiseert hr-functies in de horeca
  2. Zo houd je je medewerkers tevreden voor langere tijd
  3. Stappenplan: zo pak je een functioneringsgesprek aan
  4. Grootste personeelsfeest van de horeca is terug: 'De maandag is van ons'
  5. Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken
  6. Ter:Govw hamert op goede sfeer: 'Wij drukken echt geen zes gangen in iemands gezicht'
  7. Het check-in gesprek: meer inzicht in werkbeleving medewerkers
  8. Gesponsord'Één centraal personeelsplatform voor uitzendkrachten, zzp'ers en je eigen team'
  9. Deze wetten veranderen in juli 2024 voor horecaondernemers
  10. Aandacht voor welzijn medewerkers blijft cruciaal voor groei bedrijven
  11. Nieuwe eigenaar voor Suite Hotel Pincoffs
  12. Nieuwe Winkel** biedt hulp bij stoppen met roken: longarts deelt tips
  13. Chef-kok Martin Put werkt al 50 jaar bij Het Wapen van Beckum: 'Vooral de gast is veranderd'
  14. Drie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag te nemen
  15. Einde van een tijdperk: Na 23 jaar sluit Danielle de Metz de deuren van The Corner
  1. Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'
  2. Zo zorg je voor tevreden medewerkers op het terras: 'Allemaal zaken waardoor mensen bij je willen werken'
  3. Bedrijfsleider groeit door naar eigenaar Amersfoortse Kwalitaria
  4. Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao
  5. Hotelmedewerkers mogen dromen waarmaken op kosten van de zaak
  6. Gen Z is kritisch, maar ook enthousiast over horeca: hoe doe je het goed als werkgever?
  7. Mentale welzijn van horecapersoneel doet ertoe: 'Hiermee hebben we levens gered'
  8. KHN-voorzitter Marijke Vuik over de kansen en uitdagingen van Gen Z
  9. Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress
  10. Werven en behouden: biedt ook medewerkers een ervaring en start al vóór ze beginnen
  11. Titi Waber opent eigen restaurant in Zwolle: 'We willen broedplaats zijn voor personeel'
  12. The Dylan biedt nieuwe medewerkers 3 maanden gratis woonruimte
  13. Nederlands hotelbedrijf spaart om wensen medewerkers waar te maken
  14. Mentale zorg als secundaire arbeidsvoorwaarden bij DoubleTree
  15. Het lukt de horeca niet om als werkgever aantrekkelijk genoeg te zijn voor jongeren