Cafetaria

Cafetaria Doklanden in Delfzijl hoofdprijswinnaar Verantwoord Frituren

Cafetaria Doklanden heeft als hoofdprijswinnaar Verantwoord Frituren een maand vloeibaar frituurvet gewonnen.

Frituurolie en -vet

Campagne Verantwoord Frituren viert twintigjarig jubileum: 'Vloeibaar frituren is inmiddels de norm'

Verantwoord Frituren viert jaar twintigjarig jubileum met een prachtig resultaat: het aandeel vloeibaar frituurvet in de horeca is gestegen van 51% tot 90%. Ook is de vetzuursamenstelling sterk verbeterd. 'We zijn heel trots op wat we samen met de cafetariaondernemers hebben bereikt', vertelt Janneke van der Bijl namens MVO. 'Met deze campagne laten we zien dat je door samen te werken met kleine stappen grote veranderingen kunt maken.'

Gesponsord
Gesponsord
Frituurolie en -vet

Gesponsord Rijstolie is ideaal voor wokken en frituren dankzij het unieke hoge rookpunt

Rijstolie is een speciale en milde spijsolie en wordt in Aziatische landen al decennia lang gebruikt om mee te koken. Ook in Amerika is het product ,mede door promotie van Amerikaanse hartinstituten, steeds bekender geworden.

Beursinnovaties

Natura: Slim frituren én gebruikt vet recyclen

Natura is leverancier van frituuroliën en haalt daarnaast de gebruikte frituurolie weer op. Dit wordt gegarandeerd gerecycled tot duurzame biobrandstof.

Een medewerker van cafetaria Bon Appetit in Rijsbergen vult frituurolie bij. Foto: Peter Roek.
Horeca

Alternatieven zonnebloemolie beschikbaar en verantwoord

Oekraïne is 's werelds grootse producent van zonnebloemolie. Door de oorlog is er schaarste aan zonnebloemolie ontstaan. Voor onder meer cafetariahouders betekent dit, dat hun vertrouwde frituurvetten en -oliën niet altijd beschikbaar zijn, doordat de zonnebloemolie is vervangen door (een) andere plantaardige olie(n).

Horeca

Levo: 'Er zijn voldoende olie-alternatieven beschikbaar'

De voorraad bij olie- en sauzenfabrikant Levo in Franeker is de afgelopen weken flink geslonken. Bijproduceren is een uitdaging. Directeur Simon Rollingswier probeert het hamstergedrag in de kiem te smoren. 'Laten we met elkaar de rust bewaren, er zijn voldoende olie-alternatieven.'

  1. Frituurvetten zonder zonnebloemolie voldoen aan voedselveiligheid en kwaliteit
  2. ProFri: 'Door olietekort zijn prijsverhogingen onvermijdelijk'
  3. Ook bakvetten en oliën stijgen snel in prijs
  4. Politieke partij om ambachtelijk frituren te promoten
  5. ProFri geeft antwoord op 7 vragen over het frituurvetkartel
  6. Miljoenenboete voor bedrijven die kartel vormden in zaak gebruikt frituurvet
  7. 6 vragen en antwoorden over frituurolie filteren
  8. De 9 meest gestelde vragen over frituurolie
  9. 9 tips om frituurvet langer te kunnen gebruiken
  10. Gebruik vloeibaar frituurvet in cafetaria's blijft groeien
  11. Vrachtwagens die leveren aan McDonald's gaan rijden op frituurvet van McDonald's
  12. 5 tips om de beste frituurolie te kiezen
  13. Meer dan de helft van gebruikt frituurvet verdwijnt bij restafval of in riool
  14. Jurjen Rollingswier: 'Ik neem mijn eigen mayonaise mee als ik uit eten ga'
  15. Levo-directeur en bedenker van iconisch blik slaolie viert jubileum
  1. Frituurfestival 2019; één groot snackfeest
  2. Frituurvet voor de horeca: van rendement tot houdbaarheid
  3. Restaria Den Doel krijgt Verantwoord Frituren-fiets
  4. Frituren in palmolie minder populair; Remia verkoopt fabriek
  5. 87 procent van frituurvet in de horeca is vloeibaar
  6. Hier komt frituurolie vandaan
  7. Stijgende vraag naar gezonde dressings
  8. Remia voortaan 100% klimaatneutraal
  9. Frituurvet en -olie: tips en trends
  10. Tweede fabriek voor Oliehoorn
  11. Nieuw systeem: 'Frituurolie gaat langer mee'
  12. MVO herkent zich in nieuwe voedingsregels
  13. 'Minder vet leidt niet tot gewichtsverlies'
  14. MVO boos op Dierenbescherming
  15. Nieuwe - palmvrije - frituurolie van Lydia