Eric van der Heijden kwam in 2016 in dienst bij Hof van Saksen als food & beverage manager. In die functie ontwikkelde hij twee nieuwe horecaconcepten. In zijn latere functie van commercieel manager legde hij onder meer de basis van de Hof van Saksen Academy. Dit is een Beroeps Begeleidende Leerweg die het Drenthe College, Werkplein Drentsche Aa en Hof van Saksen begin 2019 zijn gestart, waarbij studenten één dag in de week college volgen en daarnaast op Hof van Saksen werken.
Van der Heijden startte zijn loopbaan bij Center Parcs, waar hij diverse managementfuncties bekleedde op parken in Nederland, België en Duitsland. Daarna implementeerde hij voor Vijverborgh Adviesgroep de horecaconcepten op Hof van Saksen in 2012 en gaf mede vorm aan de horeca-organisatie.
Ook begeleidde hij organisaties als consultant en was betrokken bij de opstart van The Colour Kitchen. Vervolgens was hij zelfstandig ondernemer horeca-, retail- en recreatie-exploitaties op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.
‘Ik ben er trots op om al drie jaar onderdeel te zijn van het mooiste resort van Nederland. Hier heb ik de kans gekregen om te leren en geïnspireerd te worden door de hospitalityman pur sang, Roland Rozenbroek. In mijn nieuwe functie ligt mijn focus op excellent werkgeverschap, dat we inzetten om tot een optimale gastbeleving te komen’, aldus Eric van der Heijden.
Rozenbroek doet een stap terug uit de dagelijkse operatie, en gaat zich bezighouden met onder meer de uitbreiding van Hof van Saksen. Hij was sinds 2012 general manager, en heeft het resort na het failissement dat jaar voor Landal GreenParks succesvol opgebouwd.