Hermans Pure C komt in Strandhotel Cadzand

Hermans Pure C komt in Strandhotel Cadzand

Na maanden van geruchten over een mogelijke nieuwe zaak die Sergio Herman zou openen, wordt de komst van Pure C Bar & Restaurant naar Strandhotel ...

Hoteleigenaar Bart Gorthmanns laat weten verguld te zijn met de komst van Hermans laagdrempelige restaurant. ‘We zijn heel blij dat Sergio voor Cadzand heeft gekozen en niet Nederland verlaat.’

De eerste contacten tussen het familiehotel en de topchef stammen al uit 2003, toen Gorthmanns Herman benaderde. ‘Toen waren we er beiden nog niet klaar voor. Vorig jaar zijn we weer rond de tafel gaan zitten, en daar is iets heel moois uitgerold.’

Vader

De keuken zal vooral geïnspireerd zijn op de zee, met invloeden van vader Herman, zegt Sergio. ‘Ik zet als eerbetoon aan mijn vader een aantal gerechten van zijn hand op de kaart. Van hem heb ik het vak geleerd, dankzij hem sta ik nu aan de top.’

De kaart zal verder worden ingevuld door chef Cyrco Bakker en Maurice De Jaeger, beiden werkzaam bij Oud Sluis. De bediening wordt gedaan Jacco La Gasse en Maarten Hamelinck. Dit kwartet moet ervoor gaan zorgen dat Pure C de touch, flair en stijl van Sergio Herman uitstraalt.

Laagdrempelig

Maart 2010 moet de zaak open. Tot die tijd zal het restaurant van het Strandhotel, dat plaats maakt voor Pure C, in twee fasen verbouwd worden. Vanaf dan kunnen gasten geen half- of volpension meer boeken.

Het interieur van Pure C is ontworpen door dezelfde architect die ook Oud Sluis restylede: Lieven Musschoot. ‘Ik droom al lang van een laagdrempelige maar toch fijn gestileerde eetbar waar iedereen zich snel thuis voelt’, aldus Sergio Herman. ‘Voor een driegangen menu zal men €35,- betalen. Het accent zal liggen op pure producten uit Zeeland. Oosterse, Italiaanse en Spaanse ingrediënten zorgen voor sexy toetsen. We brengen ook gerechten die je samen kunt delen. Het moet niet alleen lekker maar ook gezellig zijn en puur plezier en sfeer brengen.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.