Fotografie: Isabella Drenthen

Acht praktische tips voor een gastronomische bierpairing

Op de eerste editie van Craft Culinair zijn tips gedeeld voor het schenken van bier in restaurants.

Interieur van De Echoput

De Echoput begroet oude bekende en smeedt plannen voor de toekomst

Peter Paul van den Breemen wordt de nieuwe executive chef van het befaamde hotel-restaurant De Echoput in Hoog-Soeren. Hij komt over van Parc Broekhuizen in Leersum, waar hij de banqueting chef was. Van de huidige chef-kok wordt afscheid genomen.

Wine Professional Diamond Award voor Peter Klosse

Wine Professional Diamond Award voor Peter Klosse

Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie en De Echoput in Hoog-Soeren is één van de ontvangers van een Wine Professional Diamond Award. Initiatiefnemer The Wine & Food Association reikte er ook een uit aan Tjitske Brouwer van Vinoblesse en Fabiola Bonke van Spanje Totaal.

Peter Klosse legt rol als lector neer

Peter Klosse legt rol als lector neer

Peter Klosse legt zijn functie als lector gastronomie aan de Hotel Management School Maastricht neer. In zijn afscheidsrede pleit hij er voor om groente en fruit hun smaak terug te geven. 'Smaak verdient meer serieuze aandacht.' 'Smaakprofessor' Klosse blijft zich daar voor inzetten. 

Peter Klosse reageert met 'knuffel' op recensie De Echoput

Peter Klosse reageert met 'knuffel' op recensie De Echoput

Peter Klosse, smaakprofessor en eigenaar van De Echoput in Hoog Soeren, reageert met een digitale knuffel voor zijn team op de slechte recensie die het restaurant kreeg in de Volkskrant. Het restaurant kreeg  het rapportcijfer 5. 

Nieuwe koksopleiding Academie voor Gastronomie voorziet in behoefte

Nieuwe koksopleiding Academie voor Gastronomie voorziet in behoefte

Stichting Ik Kook Bewust en de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse gaan samenwerken op gebied van horeca-opleidingen. In september 2019 start er een nieuwe opleiding voor (aanstaande) chef-koks.