Niven Kunz en Frank-Bregman in de keuken van Locals.

Hotel Haarhuis opent restaurant met vertical farm

Restaurant Locals in Hotel Haarhuis is geopend.  Het nieuwe restaurantconcept van het Arnhemse hotel gaat aan de slag met Dutch Cuisine op een duurzame en moderne manier: oer-Hollandse kost, maar wel verrassend, verantwoord én culinair bereid.

Datum lancering Michelin 2022 bekend én drie nieuwe namen

Datum lancering Michelin 2022 bekend én drie nieuwe namen

Michelin maakt op 28 maart 2022 bekend welke restaurants één of meerdere sterren toebedeeld krijgen. Ook worden er weer Groene Michelinsterren uitgereikt. De inspecteurs geven alvast drie nieuwkomers vrij die zijn opgenomen in de selectie.

Het aantal faillissementen in de horeca is in november iets afgenomen

Faillissementen in de horeca: piek in het najaar van 2020

Het regent nu nog geen faillissementen in de horeca, maar volgens KHN is het uitstel van executie. Ondernemers krijgen nu nog overheidssteun en rekeningen belanden op de stapel met 'uitstel'. Chef Niven Kunz en hotelier Edwin van der Meijde vroegen wél faillissement aan.

Erik Tas

Erik Tas opent 't Ganzenest in voormalig pand Niven Kunz

Het nieuwe restaurant van Erik Tas , gevestigd in het voormalige pand van restaurant Niven in Rijswijk, krijgt de naam 't Ganzenest. Diezelfde naam prijkte er ook op de gevel toen Harry Visbeen er tot 2007 zijn sterrestaurant had.

Niven Kunz (c) copyright José van Riele | Umami

Sterchef Niven Kunz over faillissement Restaurant Niven

Sterrestaurant Niven in Rijswijk werd eind maart 2020 failliet verklaard. Niven Kunz vroeg zelf het faillissement aan. 'Soms moet je verstandige beslissingen maken die tegen je gevoel ingaan,' zegt Kunz.

Niven Kunz (c) copyright José van Riele | Umami

Sterchef Niven Kunz opent in augustus restaurant Triptyque

Niven Kunz opent op 1 augustus samen met zijn vriendin Virginie van Bronckhorst - en zijn volledige oude team - restaurant Triptyque op een voor hem vertrouwde plek. Het was immers in Wateringen waar hij op 24-jarige leeftijd met zijn 80/20-kookstijl zijn eerste ster veroverde.