Erik Tas opent 't Ganzenest in voormalig pand Niven Kunz

Erik Tas opent 't Ganzenest in voormalig pand Niven Kunz
Erik Tas

Het nieuwe restaurant van Erik Tas , gevestigd in het voormalige pand van restaurant Niven in Rijswijk, krijgt de naam 't Ganzenest. Diezelfde naam prijkte er ook op de gevel toen Harry Visbeen er tot 2007 zijn sterrestaurant had.

'Ik spreek hem nog regelmatig', vertelt Erik Tas over Harry Visbeen. 'En hij vindt het ook leuk dat ik de naam 't Ganzenest a la 2020 voortzet.' Het restaurant staat gepland voor opening eind september. 'Het wordt een restaurant in het hogere segment, maar wel heel toegankelijk. Een zaak waar een fijne sfeer hang, goed personeel staat en mooie gerechten worden geserveerd.'

Zijn keukenteam heeft hij al rond. Gavin Schippers, voormalig kok bij sterrestaurant Niven van Niven Kunz, wordt er de chef. 'Hij blijft dus in het zelfde pand werken.' Het sterrestaurant van Niven Kunz dat eerder in dit pand huisde, werd aan het begin van de coronacrisis failliet verklaard. Niven Kunz opent op zijn beurt op 1 augustus samen met zijn vriendin Virginie van Bronckhorst - en zijn bijna volledig oude team - restaurant Triptyque.

Pand 't Ganzenest

Restaurant 't Ganzenest heeft straks de deuren geopend voor zowel lunch als diner, vijf dagen in de weken. Voorlopig telt het restaurant - met de 1,5 meter maatregel - veertig zitplaatsen. 'Maar in werkelijkheid kunnen er zeventig gasten plaatsen nemen. Daarnaast heeft het restaurant een terras, waar nog eens vijftig gasten kunnen zitten.' Het pand telt twee hotelkamers. 'Daar komen in de toekomst nog zes tot acht hotelkamers bij. Die worden er nog bijgebouwd.'

Drie zaken

't Ganzenest is het derde restaurant van Tas. 'Hier blijft het bij hoor.' Op de vraag of er ooit nog een vierde zaak bij komt, zegt hij: 'zeg nooit, nooit.' Of hij het niet spannend vond om te investeren in deze onzekere tijd? 'Ik denk dat nu de juiste tijd is, want een slechtere periode dan dat we nu achter de rug hebben, kunnen we niet meer gaan krijgen.' Eerder zei hij tegen Misset Horeca:  ‘Ik zie deze stap echt als een kans. In Leidschendam groeien we uit ons jasje. Maar voorheen waren grotere locaties veel en veel te duur.’

Over Erik Tas

Erik Tas is chef en ondernemer van Restaurant Bij Erik en buurman Bistro 11 in Leidschendam. Sinds 2014 is Tas zelfstandig ondernemer, daarvoor werkte hij onder meer bij Parkheuvel. Tas neemt de inventaris van het pand (huur) aan de Delftweg in Rijswijk over en zal aan de inrichting van het restaurant zijn eigen identiteit geven. Hij gaat in 't Ganzenest koken op het niveau van Bij Erik.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.