‘Mijn vriendin Virginie en ik hadden al een tijdje het idee om samen iets nieuws op te starten, iets laagdrempelig. Daarbij was het voor ons wel belangrijk dat het iets met groenten te maken had, omdat dat een heel belangrijke factor is in Restaurant Niven. Toen Enzio en Dennis naar me toe kwamen om te vertellen dat het voor hen tijd werd om iets anders te gaan doen, verder te gaan, zijn we gezamenlijk op dit idee gekomen; een frietzaak met allure met de oer-Hollandse biologische aardappel in de hoofdrol. In de schil gefrituurd, want dan blijft de smaak beter behouden.’
Friet is hot
Dat friet tegenwoordig weer bijzonder populair is, blijkt wel uit het feit dat in navolging van Niven ook sterrenchef Sergio Herman zich met het good old papatje gaat bezighouden; hij opent zijn eerste frietzaak over een aantal weken eveneens in Den Haag. Niet zo gek dus dat er momenteel wordt gesproken van frites couture.
Voor alle duidelijkheid: chef Niven staat vanaf vandaag dus niet zelf friet te bakken in de Haagse Prinsestraat. ‘Virginie heeft de hele inrichting en het design van het pand gedaan en ik heb me samen met Enzio en Dennis gebogen over de receptuur. En mijn Indische schoonouders hebben geholpen met de saté, dus stiekem is het bijna een soort familiebedrijf.’