Onthullingen uit de gids GaultMillau 2018: stijgers en nieuwkomers

Onthullingen uit de gids GaultMillau 2018: stijgers en nieuwkomers

Tot de stijgers in de gids GaultMillau 2018 behoren Restaurant Niven* Wiesen* Wolfslaar*. Alle drie deze restaurants krijgen er in GaultMillau 2018 bij...

Restaurant Niven* in Rijkswijk, Wiesen* in Eindhoven en Wolfslaar* in Breda hebben 16 punten in de gids GaultMillau 2018. Ze stonden op 15 punten in de gids van 2017. De nieuwe gids wordt maandag 6 november gepresenteerd in Utrecht tegelijkertijd met de beurs Gastronomie. Tegenover Misset Horeca tilt Jan van Lissum alvast een klein tipje van de sluier op.

GaultMillau 2018
Niven Kunz

Nieuwkomers GaultMillau 2018

Veelbelovende nieuwe namen in de restaurantgids zijn Air Republic van Sergio Herman in Cadzand (16 punten), The French Connection van Jef van den Hout in Amsterdam en De Jong in Rotterdam van Jim de Jong. Deze twee laatste zaken behalen een score van 15 punten.

Belangrijke stijgers GaultMillau 2018

Damianz, Roermond (van 12 naar 15 punten),
De Kas, Amsterdam (van 13 naar 15 punten),
De Silveren Spiegel, Amsterdam (van 12 naar 14 punten),
Wiesen – Eindhoven, (van 15 naar 16 punten)
Wolfslaar – Breda, (van 15 naar 16 punten)
Niven – Rijswijk (van 15 naar 16 punten).

Hoog genoteerde visrestaurants

Puur Zee by Imko, Wijk aan Zee (16 punten),

GaultMillau 2018
Imko Binnerts

Bridges, Amsterdam (15 punten),
Cottontree Mer, Scheveningen (14 punten).

Puur zee by Imko stijgt een volle punt in de gids voor 2018, van 15 naar 16 punten. Bridges kreeg in de gids van vorig jaar een vraagtegen en geen waardering in punten vanwege de chefswissel van Bobby Rust naar Andres Delpeut. Cottentree Mer behoudt de 14 punten.

Hoog genoteerde prijs-plezierrestaurants

RIJKS, Amsterdam (16,5 punten)
HanTing Cuisine, Den Haag (16,5 punten)
Sinne, Amsterdam (15,5 punten).

HanTing Cuisine plust een halve punt ten opzichte van vorig jaar. Rijks behoudt haar 16,5 punten en Sinne krijgt er van Jan van Lissum ook een halve punt bij.

>>> GaultMillau 2018 en vakbeurs Gastronomie/Fine Food Professional

Leestips:

Dossier GaultMillau Misset Horeca

Het complete programma van de beurs

De volledige exposantenlijst van de beurs

Aanmelden:
Professionals kunnen zich als bezoeker registreren via www.vakbeursgastronomie.nl (rode balkje rechts) Exposanten kunnen informatie aanvragen via: js.vanlissum@thewinesite.nl

Gids thuis:
Wilt u de nieuwe GaultMillau gids 2018 voor 9,99 euro bij u thuisbezorgd krijgen in plaats van straks voor 12,95 euro in de winkel? Bestelt u dan nu alvast de nieuwe gids bij voorinschrijving .

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.