De met één Michelinster bekroonde Niven Kunz staat voor 80 procent groente en 20 procent vlees, één van de speerpunten van het project Dutch Cuisine. In zijn nieuwste kookboek staan zeventig recepten met groenten in de hoofdrol.
Dutch Cuisine
Niven 80/20 is verdeeld in vijf hoofdstukken: groenten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren en 'vocktails' en desserts.
Behalve recepturen bevat het boek ook informatie over veelgebruikte ingrediënten, (presentatie)tips en suggesties voor bijpassende wijnen.
Jonnie Boer
Kunz overhandigde het eerste exemplaar maandag 2 juni in de Amsterdamse Club Air aan Jonnie en Thérèse Boer van De Librije.
De 33-jarige chef-kok begon zijn culinaire loopbaan op 18-jarige leeftijd bij het driesterrenrestaurant in Zwolle.
Masterclasses
Na het verschijnen van het boek gaat de sterchef het land in met masterclasses, waarin hij vertelt over zijn groentefilosofie.
De data van deze kooktour zijn te vinden op Niven8020.com.