Noah Wynants & Jonnie Boer (fotocredits Pieter D'hoop)
Wedstrijden en prijzen

Wynants (De Librije) en Guitton (Ciel Bleu) strijden om titel beste jonge chef

Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noah Wynants (De Librije***) en Victor Guitton (Ciel Bleu**) koken op 4 november 2024 in de regionale finale van de internationale chefscompetitie. In deze wedstrijd gaat S.Pellegrino op zoek naar het grote aanstormende talent in de gastronomie.

Mike Klaassen, Chef de Cuisine, Ciel Bleu Restaurant.
Ciel Bleu

Mike Klaassen nieuwe chef de cuisine Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant** versterkt het team met de aanstelling van Mike Klaassen (25). Per 1 maart vervult Mike de rol van Chef de Cuisine in de keuken van tweesterrenchef Arjan Speelman.

GaultMillau awards 2024

Noël Vanwittenbergh ontvangt Lifetime Achievement Award van Gault&Millau

Noël Vanwittenbergh, sommelier van Ciel Bleu** heeft van restaurantgids Gault&Millau de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen. Maandag 5 februari presenteerde Gault&Millau de awardwinnaars en haar nieuwe gids.

Het Nederlands team Bocuse d'Or. Vlnr. Chef Marco van der Wijngaard, coach Arjkan Speelman en commis Stijn de Jong.
Bocuse d'Or

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d'Or in speciaal ingerichte wedstrijdkeuken

Tweesterrenchef Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam heeft de rol op zich genomen van coach van het Nederlandse team dat in maart in het Noorse Trondheim strijdt voor een plek op het hoogste podium van de Europese finale van Bocuse d'Or, de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld.

Onno Kokmeijer: 'Toen ik het Arjan vertelde barstte ik in tranen uit' Foto's: Elmer van der Marel
Restaurant

Onno Kokmeijer: 'Voor mij nu geen eigen restaurant'

Onno Kokmeijer start een kleinschalig restaurant op Curaçao én hij begint op het tropische eiland een horecaschool. Geruchten die de ronde doen in gastronomisch Nederland. De voormalig chef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu begint te lachen wanneer we dit hem voorhouden. 'Ja, er gaan veel verhalen rond in de horecawereld.' Aan Misset Horeca vertelt Kokmeijer wat hij nu écht gaat doen en hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren.

Restaurant

Wijnhuis Penfolds presenteert wijn én champagne aan 'leading ladies'

Fourcroy Nederland organiseerde in samenwerking met tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura en het Australische wijnhuis Penfolds een Leading Lady Lunch om te markeren dat Penfolds een nieuwe senior wijnmaker heeft in de persoon van Stephanie Dutton. Dutton begeleidde een wijnproeverij via een online verbinding met Australië.

  1. Souschef Gerard Villaret ruilt Ciel Bleu** in voor Elements by Ciel Bleu
  2. Onno Kokmeijer brengt Arjan Speelman hommage: 'Het voelt alsof ik je in de steek laat'
  3. Onno Kokmeijer vertrekt na 20 jaar bij Ciel Bleu**
  4. 21 Nederlandse restaurants tussen selectie van La Liste 2022
  5. Hotel Okura viert 50-jarig jubileum
  6. Jonathan Zandbergen start videoplatform voor koks
  7. Meestergastheer Pasquinel Kolk stopt na vijftien jaar als maître
  8. Proefschrift maakt haar eerste ranglijst van restaurants in Nederland
  9. 23 Nederlandse chefs in Europese ranglijsten OAD 2020
  10. Met collega's koken via een Zoom-sessie met sterrenchef Onno Kokmeijer
  11. Onno Kokmeijer en Arjan Speelman gastchefs Ikarus in Hangar 7
  12. Onno Kokmeijer, Nico Boreas en Joris Bijdendijk over puntenwinst in GaultMillau
  13. Zes sommeliers over hun favoriete wijn uit Zuid-Afrika
  14. Provincietoppers Lekker 2020
  15. The Jane op nummer 5 beste restaurants wereldwijd van TripAdvisor
  1. Zuid-Afrika: op weg van bulkwijn naar kwaliteit
  2. Alliance Gastronomique: eerste SVH diploma's Gastronomie voor eigen college
  3. Ciel Bleu in wereldwijde Top 25 volgens Tripadvisor
  4. Line up Assen bekend: Groene Lantaarn, Ciel Bleu, Amsterdammertje en Loohoeve doen mee
  5. Team Bord'Eau wint NK Leerling-Leermeester (Bronzen Koksmes) 2019
  6. Chef van het Jaar Onno Kokmeijer: 'Liever gestaag naar de top, dan pijlsnel'
  7. Onno Kokmeijer van Ciel Bleu: Chef van het jaar GaultMillau 2019
  8. Le Chef: Top 100 beste chefs met drie Nederlanders
  9. Driesterrenchef Kevin Fehling - The Table - kookt met Onno Kokmeijer
  10. Keng Vichianrat verlaat restaurant La Rive in het Amstel Hotel
  11. Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu 'Beste gastheer van de Benelux'
  12. Bocuse d'Or Europe: de twintig kandidaten zijn bekend
  13. Foto's: Strijd om De Gouden Koksmuts 2018 Horecava
  14. De Gouden Koksmuts: 'Dit is de koning van de kookwedstrijden'
  15. Isabel Steinhauer nieuwe Director of F&B Hotel Okura