Voor Nederland komt chef Lars Drost van en zijn commis Mike Klaassen Restaurant Ciel Bleu(**) in actie. Zij wonnen de Bocuse d’Or Nederland. Het team onder begeleiding van coach Jan Smink (De Librije***) gaan Nederland vertegenwoordigen in Turijn. Het is voor het eerst dat het evenement plaatsvindt in Zuid-Europa. Na edities in Noorwegen, Zwitserland, België, Zweden en Hongarije is het nu de beurt aan Italië, om precies te zijn de noordelijk gelegen regio Piëmont, om de Europese selectieronde van de meest prestigieuze gastronomische wedstrijd te hosten: De Bocuse d’Or.
Volgorde en namen
De volgorde voor de Europese finale is inmiddels bekend. Nederland is op de eerste dag aan de beurt. De loting voor 11 juni:
- Poland, David Szkudlarek, Folwark Folińscy Restaurant
- Belgium, Lode De Roover, Fleur de Lin Restaurant
- Iceland, Bjarni Siguróli Jakobsson, Reykjavík Gastronomy
- Hungary, Adam Pohner, Kistücsök Restaurant
- Germany, Marvin Böhm, Restaurant Aqua in the Ritz Carlton
- Netherland, Lars Drost, Ciel Bleu Restaurant, Amsterdam
- Spain Juan Maniel Salgado, Restaurant Caelis
- France, Matthieu Otto Auberge St Walfrid
- Switzerland, Mario Garcia Food creator, Horw LU
- UK, Tom Phillips, Restaurant Story
De loting voor 12 juni:
- Russia, Andrey Matuha, Restaurant The Pech
- Sweden, Sebastian Gibrand, Freelance - Gibrand Gastronomi
- Croatia, Zlatko Novak Restaurant Bedem, Varaždin
- Finland, Ismo Sipeläinen, Sipeläinen
- Norway, Christian André Pettersen, Restaurant Mondo
- Denmark, Kenneth Toft-Hansen, Svinkløv Badehotel
- Italy, Martino Ruggieri, Alleno Paris, Pavillon Ledoyen
- Bulgaria, Nikola Nikolov, Evian Resort, France
- Estonia, Pavel Gurjanov, Bordoo Restaurant
- Turkey, Mutlu Şevket Yilmaz,Seasons Restaurant