Keng Vichianrat verlaat restaurant La Rive in het Amstel Hotel

Keng Vichianrat verlaat restaurant La Rive in het Amstel Hotel

Keng Vichianrat verlaat restaurant La Rive in het Amstel hotel in Amsterdam. Hij gaat helemaal weg uit Nederland om zijn geboorteland Thailand aan de slag te gaan in de keuken van restaurant Elements* in het Okura Hotel in Bankok. Onder welke NL-sterrenchef valt hij in Bangkok?

Keng Vichianrat keert met deze stap terug naar zijn geboorteland Thailand. Zijn chef bij het Amstel Hotel, Roger Rassin, is trots op zijn chef de cuisine. ‘Hij heeft tien jaar lang keihard gewerkt. We hebben samen succes gevierd, diepe dalen beleefd. Voor hem is dit een droombaan. Natuurlijk vind het ik moeilijk dat hij weggaat na tien jaar. We hadden aan een half woord genoeg.’

De chef in Bangkok van Keng Vichianrat is Onno Kokmeijer van het Okura Hotel in Amsterdam. Hij wordt eindverantwoordelijk voor de keuken van Elements in Bangkok. De dagelijkse leiding van de keuken komt in handen van Vichianrat. Hij start op 18 september 2018 in Bangkok.

Opvolging bij La Rive

Keng Vichianrat

Roger Rassin laat weten dat hij bezig is met de opvolging van Keng Viachianrat. ‘Het wordt een jongen van buitenaf’, zo laat hij weten. ‘Emiel Kwekkeboom, de aangewezen man na Keng in onze keuken, gaat in december weg om begin 2019 voor zichzelf te beginnen.’ Een concrete naam van Kengs opvolger kan Rassin nog niet noemen. 'Er worden nog gesprekken gevoerd, dus daarvoor is het echt nog te vroeg.'

Keng Vichianrat

Keng Vichianrat had afgelopen weekend al zijn laatste werkdag bij La Rive. Hij heeft hier tien jaar gewerkt. Hij schrijft op Facebook bij een foto van hem en zijn collega’s: ‘Laatste werkdag in het Amstel Hotel. Bedankt voor de mooie 10 jaar van m ' n carrière. Ik zal je missen. Het is tijd voor mijn nieuwe avontuur.’

De laatste 2,5 jaar was Keng Viachianrat chef de cuisine in Amsterdam; onder executive chef Roger Rassin. In oktober 2008 kwam hij in de keuken van Roger Rassin binnen als demi chef de parti. 'Hij heeft alle stappen doorlopen en is opgeklommen tot chef de cuisine. Ik ben heel trots op hem dat hij deze stap nu gaat maken. Hij heeft het verdiend.'

Vichianrat won in zijn periode bij het Amstel diverse prijzen. Zo werd hij twee keer winnaar van de Prix Taitinger Benelux en kreeg hij in 2015 de Wynand Vogel Bokaal.

Restaurant Elements

Keng Vichianrat
Keng Vichianrat met team Okura

De kaart van restaurant Elements krijgt de ondertitel ‘Inspired bij Ciel Bleu’, het tweesterrenrestaurant van het Okura Hotel in Amsterdam. Op de kaart komen veel Thaise en Japanse gerechten.

Elements werd door Michelin in 2017 in de eerste editie van de culinaire gids in Bangkok bekroond met één Michelinster. Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: 'De bekroning door Michelin is een enorme erkenning, die je elk jaar opnieuw moet verdienen. Het is daarom van belang om voortdurend te blijven innoveren en verbeteren: om één Michelinster te waarborgen, moet je streven naar twee sterren.' Chefs Onno en Arjan vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum van twee Michelinsterren in Ciel Bleu. Dat maakt hen de aangewezen personen binnen de Okura-keten om een adviesrol in te nemen. Kokmeijer: 'We blijven beiden in Amsterdam, dus het is van belang dat we in Elements iemand hebben op wie we blind kunnen vertrouwen. Diegene hebben we gevonden in de persoon van Keng Vichianrat.'


>> Niets meer missen van Misset Horeca?

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.