v.l.n.r. Patrick Elzinga en Robert Poel

Gastrobar Savage gooit roer om en wordt all you can eat

Gastrobar Savage in Harderwijk stopt met fine dining. Ondernemers en chef-koks Robert Poel en Patrick Elzinga gaan de zaken heel anders aanpakken. Het duo begint medio september een all you can eat restaurant. 'Vind je de coquilles lekker? Dan kun je 'm nog dertig keer bestellen.'

Team Basiliek naar internationale finale van de  Copa Jerez 2024

Team Basiliek naar internationale finale van de Copa Jerez 2024

De Nederlandse Copa Jerez 2024 is gewonnen door Basiliek*. Maandag namen sommelier Anne Marie Nijhoff en chef Yornie van Dijk het op tegen teams van Restaurant Puur en Restaurant Zoldering. Een indrukwekkende sherry-spijs leverde het team uit Harderwijk een kwalificatie op voor de internationale finale.

Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland, volgens Michelin zelf

Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland, volgens Michelin zelf

Michelin heeft een overzicht gepubliceerd van de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland. Hoewel kwaliteit en kwantiteit op het bord zich lastig laten vergelijken, geeft het overzicht toch een aardig inkijkje in de prijsbepaling van de menu's en de à-la-cartegerechten.

De Nieuwe Winkel in Nijmegen blijft beste groenterestaurant ter wereld

De Nieuwe Winkel in Nijmegen blijft beste groenterestaurant ter wereld

We're Smart reikte op 24 oktober zijn jaarlijkse awards uit. Er waren prijzen voor het beste groenterestaurant van de wereld. De prijsuitreiking ging door in het Vaudeville Theater in Brussel.

Marko Karelse, voorzitter JRE, Patty van der Meer en Yornie van Dijk.

Twee nieuwe leden voor JRE-Jeunes Restaurateurs

Op 23 mei j.l. was Restaurant Bentinck in Amerongen het culinaire middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs 'Pers- & Partnerlunch'.

Een geëmotioneerde Yornie van Dijk.

Yornie van Dijk: Young Chef Award én ster terug voor Basiliek

Yornie van Dijk viel bij de bekendmaking van Michelin 2023 twee keer in de prijzen. Hij won de Young Chef Award én één ster voor Basiliek.