Dit jaar worden de Internationale JRE Awards uitgereikt tijdens het congres in Luik in april. In 2017 wonnen JRE-chefs Laurent Smallegange van Spetters en Edwin Soumang van One in Roermond een award. Smallegange won de Heritage Award en Soumand won de Talent Award.
Nederlandse nominaties JRE Awards 2019
INNOVATION: Mart Scherp / Scherp
SERVICE: Mark van den Berg / De Ertepeller
TASTE OF ORIGIN: Jermain de Rozario / De Rozario
TALENT: Jeroen Brouwer / De Loohoeve
ENTREPRENEUR: Peter-Paul Swijnenburg / Bentinck
HERITAGE: Raymond Reeb & Kim Edwards / Tante Kee
Het congres in Luik is op 28 en 29 april dit jaar. De JRE bestaat als restaurantvereniging 45 jaar dit jaar en is inmiddels actief in 15 landen met in totaal zo'n 350 leden.
De Nederlandse voorzitter, Rik Jansma (Basiliek - Harderwijk) , zit sinds kort ook in het internationale bestuur. Hij is algemeen bestuurslid. Daniel Lehmann (Moosegg, Zwitserland) is de nieuwe president. Lehmann vervangt Ernesto Iaccarino (Don Alfonso **, Italië) die de vereniging de afgelopen drie jaar leidde. Alexander Dressel (Romantik Hotel Bayrisches Haus*, Duitsland) wordt vice-president.
Over JRE
JRE, brengt jonge restauranthouders en chef-koks samen om hun passie voor eten te kunnen delen met gelijkgestemden. Opgericht in 1974 in Frankrijk, is JRE nu actief in 15 landen met 350 aangesloten restaurants en de club wil uitbreiden op wereldschaal. Landen waarin de JRE momenteel vertegenwoordigd is, zijn: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.
De leden zijn goed voor 180 Michelin-sterren en 4.000 Gault & Millau-punten. In Nederland staat lidmaatschap open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een ‘ere-lidmaatschap ‘Table d’Honneur’.