Hoog niveau
De internationale finale van de Copa Jerez volgt in het voorjaar van 2025, in het hart van het sherry gebied, in het Spaanse Jerez de la Frontera. De winnaars van deze gastronomische wedstrijd rondom Sherrywijnen kregen maandag de officiële prijs uitgereikt door de ambassadeur van Spanje. Combinaties die de teams presenteerden waren volgens de jury van een ‘bijzonder hoog niveau’.
Hoewel het dessert ‘Honey i’m home’ van Restaurant Puur Sanh gecombineerd met een Medium Palo Corrado de beste was van de drie. Wist Restaurant Basiliek echter over de hele breedte te overtuigen. ‘Met een presentatie van gelaagde gerechten die uitmuntend gedragen werden door hun sherry pairings’, aldus juryvoorzitter Heleen Boom. De voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers vervolgt bovendien: ‘Een overall indrukwekkende weergave die de gastronomische kracht van sherry eer aan deed.’
Kroon op samenwerking
Tenslotte was Sommelier Nijhoff was logischerwijs blij met de winst. ‘Het winnen van de Copa Jerez is voor ons een mooie bevestiging', sprak zij na de winst. 'De kookstijl van Yornie, waarbinnen hij zoveel mogelijk het volledige product benut wat resulteert in gerechten met veel diepgang, aansluit op de expressieve kracht van sherry. Daarnaast is deze overwinning een kroon op onze relatief korte samenwerking.'