Het nieuwe hoofdkantoor is opvallend omdat zich op de begane grond de pilotstore (compleet ingerichte hypermoderne Kwalitaria) bevindt en een verdieping hoger het FFC-kantoor.
FFC-directeur Bas Holshuijsen zei hierover eerder tegen Snackkoerier: ‘We willen op die nieuwe locatie bovenop de business zitten. Letterlijk: er bovenop. Het moet een inspirerende plek worden. Een plek ook waar goed nagedacht kan worden over de toekomst van de cafetaria.’
Kwalitaria wil vanaf nu voorloper zijn in wat men zelf noemt ‘fastcasual’. De termen ‘cafetaria’ en ‘fastfood’ worden daarbij bewust losgelaten.
De nadruk bij de vernieuwde Kwalitariaformule ligt bij vers en huisgemaakt. ‘Natuurlijk de lekkerste’ is de nieuwe slagzin.
De komende maanden gaat FFC meer Kwalitaria pilotstores opstarten, ondermeer in Uden-Zuid. Daar starten de huidige eigenaren van De KomEet in Schijndel zo’n splinternieuwe ‘verse’ Kwalitaria.
Als de resultaten van, en de reactie’s op die vernieuwde Kwalitaria’s positief zijn, volgen vanaf volgend jaar meer zaken.