Volgens de Verspillingsfabriek gooien we jaarlijks in Nederland voor minstens 5 miljard euro weg aan voedsel en vaak mankeert er niks aan. De Verspillingsfabriek ging op zoek naar een oplossing om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven.
In De Verspillingsfabriek worden van groenten die te klein, misvormd of te bont zijn smaakvolle soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt.
Op Schiphol kunnen gasten genieten van diverse soepen als tomatensoep en erwtensoep. De soepen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want De Verspillingsfabriek vindt talent verspillen ook zonde.
Naast de soepen kunnen gasten in Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek op Schiphol Plaza terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit de Zorgbakkerij van Hutten waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking.
HMSHost
Ad Willemsen, General Manager van HMSHost Schiphol: 'Ik denk dat ik namens allen spreek als ik zeg dat we heel trots zijn op deze nieuwste horecalocatie op Schiphol. Met een gezamenlijke aanpak kunnen daadwerkelijk veranderingen gerealiseerd worden. Met dit project laten we zien dat we geen eten en talent verspillen, maar juist inzetten om nieuwe producten te maken.'