Vitam & Nierstichting Nederland gaan voor minder zout

Vitam & Nierstichting Nederland gaan voor minder zout

Vitam en de Nierstichting hebben de handen in één geslagen om de strijd tegen overmatig zoutgebruik aan te gaan. De cateraar wil bewustwording creëren.

'Als partners kunnen we onze krachten bundelen om samen onze gasten zoutbewuster te maken', aldus Vitam. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: 'Wij zijn blij met Vitam als partner van de Nierstichting. Zij ondersteunen niet alleen de boodschap, maar dragen deze ook uit. Zo dagen zij als bedrijfscateraar de medewerkers en bedrijven uit voor een smaakvolle lunch met pure ingrediënten en minder zout tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse en de 14 dagen Zoutchallenge.'

Leestip: Menno Post**: ‘Koken met minder zout maakt je als kok heel creatief’

Vitam geeft meer aandacht aan pure smaken

'Het is onze missie om mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl, aldus Vitam. 'Wij houden van lekker koken, want eten moet lekker zijn, maar we vinden ook dat gezonde voeding meer aandacht moet krijgen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je gezond en lekker kunt koken met minder toevoegingen zoals zout. In 2018 gaan we daarom geen onnodige ingrediënten meer toevoegen in onze gerechten. Met mooie natuurlijke smaakmakers en cressen gaan we onze gasten verleiden tot een verantwoorde en vitale levensstijl. We willen hen bewust maken van het feit dat minder zout eten belangrijk én vooral lekker kan zijn. De Nierstichting is een innovatieve partner die volledig past bij onze missie.'