Het nieuwe bier luistert naar de naam D'Olle Grieze Saison, vrij naar de bijnaam van de Martinitoren. Het is gebrouwen met typisch Groningse ingrediënten zoals Groningse emmer, haver, tarwe en aardappelen. Verder bestaat het saisonbier uit drie verschillende singlehop brouwsels. Vlak voor het bottelen is er tevens extra aromahop toegevoegd.
Historisch besef
De brouwers willen met het initiatief de eeuwenoude brouwhistorie in het hoge Noorden benadrukken. Tot 200 jaar geleden waren er nog zo'n 40 brouwerijen in de provincie actief, waarvan een groot aantal in de stad. Dit gegeven sprak het collectief dermate aan, dat werd besloten om gezamenlijk de Groningse herrijzenis in de bierwereld meer kracht bij te zetten.
In de horeca en retail
Naast het doel om Groningen op de bierkaart te zetten en een typisch Gronings bier te brouwen, gaat ook een substantieel deel van de opbrengst naar het onderhoud van het orgel in de Martinikerk. Diverse horeca- en Retail bedrijven hebben het bier inmiddels in hun assortiment, en ook zij schenken een deel aan de Martinikerk.