Proeflokaal '1870' Alfa Brouwerij feestelijk heropend 

Proeflokaal '1870' Alfa Brouwerij feestelijk heropend 

De Alfa Brouwerij in Schinnen heeft op vrijdag 7 augustus 2020 de officiële opening van het vernieuwde proeflokaal gevierd.

Volledig in stijl van het jaar 1870. De aanwezige pers en relaties maakten op de zonovergoten middag kennis met het heropende ‘Meens Bier proeflokaal’. Uiteraard vloeide het bier rijkelijk. Het bier dat al meer dan 150 jaar wordt gebrouwen door de onafhankelijke familiebrouwerij in het gehucht Thull.

Veel symboliek

Het vaandel van de Thullse schutterij anno 1887 prijkte voorop in de parade. Samen met een delegatie schutters zorgde dit voor een feestelijke opening. Symbolisch werd ook het eerste houten biervat aangeboden aan de familie Meens. Traditiegetrouw gebracht op een paardenspan met wagen. Na het welkomstwoord en de gebedsdienst van deken Honings, werd de officiële opening ‘Anstich’ ingeluid; de koperen tapkraan werd immers ceremonieel in het houten biervat geslagen.

Alfa Brouwerij

Harry Meens (vierde generatie), Michelle, Martijn en Charlotte Meens (vijfde generatie) kijken met een tevreden blik terug op de opening. 'Wij als familiebrouwers willen zorgen voor cohesie in de maatschappij. Bier zorgt voor verbinding en verbroedering. Samen zijn onder het genot van een perfect glas bier, het allerbelangrijkste in het leven.'

Rondleidingen

In de toekomst starten de rondleidingen door de brouwerij vanuit het ‘Meens Bier’ proeflokaal. Er zal niet alleen letterlijk geproefd worden aan onze bieren, maar ook aan tradities, bourgondische sfeer en typische Limburgse hartelijkheid. We maken een tijdreis naar de oorsprong van Alfa Bier in 1870. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering de standaard. Met de meest innovatieve technieken heeft de brouwerij haar proeflokaal klaar voor de toekomst!

Chef-kok Martin Put werkt al 50 jaar bij Het Wapen van Beckum: 'Vooral de gast is veranderd'

Chef-kok Martin Put werkt al 50 jaar bij Het Wapen van Beckum: 'Vooral de gast is veranderd'

Een buitengewone mijlpaal voor het Wapen van Beckum - Boenders Catering. Chef-kok Martin Put viert er zijn 50-jarig jubileum. Van verlegen keukenhulp groeide hij uit tot zelfverzekerde chef. Zijn passie voor koken is onverminderd groot.

Creëer de perfecte dessert beleving

Creëer de perfecte dessert beleving

Of het nu om tachtig of achthonderd gasten gaat, iedereen wilt een lekker dessert. En als chef wil je natuurlijk van elk dessert een culinair hoogstandje maken. Maar dat is best een uitdaging, zeker bij grote aantallen. Gelukkig hoeven originele desserts niet altijd gepaard te gaan met tijdrovende bereidingen.

Foto: Denise Valk

Sexy Ventuno Skylounge: 'Aanvankelijk niet de bedoeling zo gedurfd en extreem te zijn'

Ventuno Skylounge in Amsterdam van de Ramzy Group op de 21e verdieping van het Ruby Emma Hotel is geënt op de glitter en glamour van de Amerikaans-Italiaanse restaurants in de roaring twenties. 'Met een spannend design, live entertainment op hoog niveau en exclusieve whisky's. Een intieme plek waar goed eten, het verleden, kunst en de belofte van een bijzondere avond samenkomen.'

Darkroom, disco en champagne: dit zijn de extravagante themasuites van Supper Hotel

Darkroom, disco en champagne: dit zijn de extravagante themasuites van Supper Hotel

Het Supper Hotel opende in september al de deuren, naast Supper Club en Supper Restaurant. Het boutique hotel startte met 21 kamers en opent nu ook zes suites. Die hebben elk een eigen, extravagant thema: van Darkroom tot Champagne en van Bar Rouge tot Disco. Het kamerinterieur is volledig aan die thema's opgehangen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.