Winnaar deelt tips: 'Deelname aan de Terras Top 100 zorgde voor een stijging van de zomeromzet'

Winnaar deelt tips: 'Deelname aan de Terras Top 100 zorgde voor een stijging van de zomeromzet'
Wie wordt de opvolger van Centraal Baarlo als winnaar van de Terras Top 100?

Een goed voorbereid terras kan het verschil maken tussen een matige en een uitstekende zomeromzet.

Jeroen Elderhorst, eigenaar van Centraal Baarlo en winnaar van de Terras Top 100 van Misset Horeca 2024, weet als geen ander hoe je een terras tot een succes maakt.

Team op scherp

‘Deelname aan de Terras Top 100 heeft niet alleen onze zichtbaarheid vergroot, maar ook direct bijgedragen aan een stijging van de zomeromzet', blikt Elderhorst eerst maar even tevreden terug. De blik van de ondernemer gaat echter snel weer vooruit: 'Daarnaast gebruiken we de competitie om ons team scherp te houden en onze service elk jaar verder te verbeteren.’

Hoe zorgt Elderhorst ervoor dat Centraal Baarlo elk jaar weer klaar is voor een topseizoen? Hij deelt zijn belangrijkste inzichten.

Feedback als voorbereiding

Deelname aan de Terras Top 100 - schrijf je hier in - is voor Centraal Baarlo meer dan een competitie. Het is een instrument om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Dat vinden we vanzelfsprekend bij Misset Horeca. Belangrijker is dat ook ondernemers als Elderhorst er de meerwaarde van inzien. De vakjury, hoofdjury en mystery visits geven waardevolle feedback waar het team direct mee aan de slag gaat.

Elderhorst: ‘We organiseren elk jaar in februari een uitgebreide training voor ons personeel. We pakken de feedback van het vorige seizoen (afkomstig uit de rapportages van de Terras Top 100 red.) erbij en doorlopen een checklist met alle criteria waarop we beoordeeld worden. Dit werkt als een soort opfrismoment. Iedereen weet hoe het werkt, maar het is goed om de puntjes op de i te zetten.’

Een belangrijk onderdeel van de training is het aanleren van extra gastcontactmomenten. ‘Een functioneel bezoek, waarbij de gast krijgt wat hij bestelt, is prima. Maar het verschil maken we door dat beetje extra: een praatje, een compliment of oprechte interesse in de gast.’

Meld je nu aan voor de Terras top 100 2025!

Dit voorjaar bezoekt ons team van mystery guests en ervaren horecaondernemers (waaronder veel oud-winnaars) honderden terrassen. We beoordelen de ervaring, zoals hoe word je welkom geheten, hoe netjes is het terras en hoe snel word je geholpen. Als deelnemer ontvang je altijd een juryrapport met concrete handvatten waar je team mee aan de slag kan. Daarmee bereid je je optimaal voor op een zonnig terrasseizoen. En uiteraard maak je kans op een fel begeerde plek in de top 100, die we traditiegetrouw bekend maken op het terras van Centraal Baarlo, de winnaar van vorig jaar.
Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.