Hamburger van € 100 bij Burger King

Hamburger van € 100 bij Burger King

Burger King zet in Londen een hamburger van omgerekend €100 op de menukaart. De introductie moet het kwaliteitsimago, dat de keten zich graag aanmeet, ...

De hamburger wordt gemaakt van het vlees van het Japanse Wagyu rund. De toppings worden ook exclusief, zoals truffel en dure kazen. In eerste instantie ook voor foie gras (ganzenlever) als topping worden gekozen. Maar onder druk van dierenactivisten is de keten hier al op teruggekomen.

De hamburgerketen wil zich met het luxe product onderscheiden ten opzichte van de concurrentie, vooral ten opzichte van McDonald’s en zich meer positioneren als casual dining concept dan als fastfoodconcept. Daarvoor komen ook ‘normaler’ geprijsde, maar wel exclusieve, producten op de menukaart als ‘tiger’-garnalen en biefstuk.

De hamburger komt op de menukaart van enkele speciaal geselecteerde vestigingen in ‘dure’ Londense wijken als Kensington en Chelsea.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.