Tien van de 25 onderzochte voedingsproducten bevatten sporen van zulk materiaal (of ggo's), variërend van 0,1 tot 0,7 procent. Volgens de Europese regels is dit 'gentechvrij' voedsel, omdat de grenswaarde op 0,9 procent ligt.
Voor de biologische sector is deze besmetting echter onacceptabel. Voor Biologica-directeur Ruitenbeek bewijst het onderzoek eens te meer hoe urgent het is dat biologische producten verschoond blijven van ggo's.
Tien van de 25 onderzochte voedingsproducten bevatten sporen van zulk materiaal (of ggo's), variërend van 0,1 tot 0,7 procent. Volgens de Europese regels is dit 'gentechvrij' voedsel, omdat de grenswaarde op 0,9 procent ligt.
Voor de biologische sector is deze besmetting echter onacceptabel. Voor Biologica-directeur Ruitenbeek bewijst het onderzoek eens te meer hoe urgent het is dat biologische producten verschoond blijven van ggo's.