Truffel van 40.000 euro wordt schimmel

Restaurant Zafferano in Londen heeft een truffel ter waarde van 40.000 euro laten bederven. Het culinaire product van 850 gram is ten onder gegaan aan ...

Het ging mis met de Toscaanse truffel toen de eigenaar van het restaurant een paar dagen op vakantie ging. ‘De paus onder de truffels’ veranderde in een schimmelige massa. Eerder liet het management van het restaurant de truffel in een vitrine van het restaurant te zetten. Zodat passanten zich konden vergapen aan het topproduct uit Italië.

‘De truffel stierf een gelukkige dood. Hij ligt nu in zijn geheel onder een eik in de tuin van de chef-kok’, aldus manager Enzo Cassini van Zafferano. De media berichtte massaal over aankoop en bederving van de witte truffel. Of deze media-aandacht meer klandizie oplevert om de kosten van 40.000 euro te voldoen, is niet bekend.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.