Wedstrijd Zilveren Champignon zoekt deelnemers

Peter Zandboer is niet in paniek, maar de chef-kok van Culinair Centrum Het Huys van Voskens in Tilburg is wel lichtelijk bezorgd. Voor de ...

‘Want er zijn enorme prijzen te winnen’, klinkt het aanlokkelijk. ‘Tienduizend gulden voor de nummer één, dus zo’n vijfduizend euro. Ook belonen wij de meest innovatieve gastvrouw, gastheer of kok.’

De Zilveren Champignon is een wedstrijd waarbij de nadruk ligt op de combinatie wijn/spijs en keuken/gastheerschap. Topkoks en gastheren uit de ambachtelijke restaurantwereld gaan gezamenlijk als een team strijden. De keukenchef bereidt een viergangenmenu voor acht personen binnen vijf uur op ambachtelijke wijze en de gastheer of –vrouw zorgt voor het gastheerschap. In het gehele menu met uitzondering van het dessert dienen Hollandse champignons verwerkt te zijn, waarbij het voorgerecht vegetarisch is.

Zandboer verbaast zich over de beperkte belangstelling voor de gerenommeerde kookwedstrijd. ‘Het is een uniek evenement, want het is een wedstrijd waarbij keukenpersoneel en bedienend personeel deelnemen. Meestal wordt de bediening overgeslagen. We hebben de deelnemers van de afgelopen twee jaar uitgenodigd en totaal zo’n 150 brieven verstuurd. Maar slechts drie daarvan hebben zich aangemeld. Misschien speelt de hoge werkdruk in de horeca ons hierbij parten. Blijft het aantal deelnemers beperkt, dan pak ik de telefoon en ga restauranthouders benaderen.’

De strijd om de Zilveren Champignon is woensdag 22 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, tijdens de Horeca Vakbeurs Brabant. De inschrijftermijn voor deelname sluit 15 augustus. Geïnteresseerden kunnen meer informatie opvragen via het volgende e-mailadres: pe.zandboer@planet.nl.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.